Εξαγορά της Maersk Oil από την Total

Εξαγορά της Maersk Oil από την Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος Total εξαγοράζει την εταιρεία Maersk Oil έναντι 7,45 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο μίας συμφωνίας, για την οποία η Total είπε ότι θα δώσει ώθηση στα κέρδη και τις ταμειακές ροές της και θα στηρίξει τις προοπτικές της για διανομή μερίσματος.

Η δανέζικη εταιρεία AP Moller Maersk πουλά τη θυγατρική της Maersk Oil για να εστιάσει σε άλλες δραστηριότητες, όπως τις ναυτιλιακές της. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η A.P. Moller Maersk θα λάβει 4,95 δισ. δολάρια σε μετοχές της Total και η γαλλική εταιρεία θα αναλάβει χρέη ύψους 2,5 δισ. δολαρίων της Maersk Oil.

Οι κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου βρίσκονται σε πορεία εξαγορών τον τελευταίο χρόνο, βοηθούμενες από τις ενδείξεις ανάκαμψης στην αγορά πετρελαίου. Η πώληση γίνεται εν μέσω μίας μεγάλης αναδιάρθρωσης της Maersk, με στόχο την επικέντρωσή της στις μεταφορικές δραστηριότητές της και τις δραστηριότητες διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και την απόσχιση των ενεργειακών δραστηριοτήτων της, καθώς μειώθηκαν τα κέρδη της.

«Αυτή η συναλλαγή θα ενισχύσει άμεσα τόσο τις ταμειακές ροές όσο και τα κέρδη ανά μετοχή και θα προσφέρει περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα έτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Total Πατρίκ Πουγιάν σε ανακοίνωσή του. «Είναι ευθυγραμμισμένη με την ανακοινωμένη στρατηγική μας να εκμεταλλευθούμε τις σημερινές συνθήκες της αγοράς και τον ισχυρότερο ισολογισμό μας για να προσθέσουμε νέους πόρους σε ελκυστικές συνθήκες», πρόσθεσε. Η Total ανέφερε ότι η εξαγορά αναμένεται να οδηγήσει σε συνέργειες μεγαλύτερες από 400 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση. Η μετοχή της

AP Moller Maersk σημείωνε άνοδο 4,3% το πρωί, ενώ η μετοχή της Total υποχωρούσε 0,5%.

Η BP ανακοίνωσε μία σειρά επενδύσεων τους δύο τελευταίους μήνες του 2016, όπως τη συνεργασία, ύψους 1 δισ. δολαρίων, με την εταιρεία Kosmos Energy (με έδρα στο Ντάλλας) στη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη στη Δυτική Αφρική, καθώς και εξαγορές στο Αμπού Ντάμπι και το Αζερμπαϊτζάν. Η Total και η νορβηγική εταιρεία Statoil έχουν αγοράσει επικερδή πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Βραζιλία, ενώ η ExxonMobil αγόρασε περιουσιακά στοιχεία στην Παπούα Νέα Γουινέα για να καλύψει την αυξανόμενη ασιατική ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Τον Ιούλιο, η Total ανακοίνωσε επίσης ότι θα επενδύσει 3,5 δισ. δολάρια σε μία πενταετία σε υπεράκτιο πετρελαϊκό κοίτασμα του Κατάρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter