Εξαρθρώθηκε σπείρα μπουκαδόρων – Είχαν κλέψει κοσμήματα και μετρητά πάνω από 130.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπείρα μπουκαδόρων – Είχαν κλέψει κοσμήματα και μετρητά πάνω από 130.000 ευρώ

Σπείρα έξι ελλήνων – ανάμεσά τους και μια γυναίκα 24 ετών – εξάρθρωσε η αστυνομία Εορδαίας. Είχαν ρημάξει σπίτια σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα. Οι άντρες της σπείρας ήταν ηλικίας από 19 έως 40 ετών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων οικιών που διαπράχθηκαν στην Πτολεμαΐδα κατά το χρονικό διάστημα από 24-10-2016 έως 31-03-2017, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι -6- ημεδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι ανωτέρω διαρρήξεις διαπράχθηκαν από τα μέλη της ομάδας, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον ίδιο τρόπο ( modus operandi ), ήτοι παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες – παράθυρα με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν, ήταν σε σημεία με εύκολη διαφυγή σε περίπτωση εντοπισμού τους.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού και του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής, εξιχνίασαν άλλες -5- περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Κατερίνης και των Ιωαννίνων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα ), ξεπερνά το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων -130.000- ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter