Εξαρθρώθηκε συμμορία με «αδυναμία» στα πολυτελή αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε συμμορία με «αδυναμία» στα πολυτελή αυτοκίνητα

Συμμορία που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, με σκοπό την πώλησή τους, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στα Σπάτα, τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες, ηλικίας 31 και 34 ετών και ένας 24χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο συνεργοί τους. Η αστυνομία εκτιμά ότι το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική δραστηριότητά τους ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει εδώ και ένα χρόνο εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την πώλησή τους. Οι συλληφθέντες εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζαν και στη συνέχεια με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού παράκαμψης των συστημάτων ασφαλείας, τα έθεταν σε λειτουργία. Αμέσως μετά τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εξακριβώσουν αν φέρουν συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού. Όταν ήταν βέβαιοι ότι δεν θα εντοπίζονταν από τις αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρο απόκρυψης στα Σπάτα.

Από την έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Επτά κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και οι πινακίδες και τα έγγραφα ενός ακόμη, πλήθος εγγράφων οχημάτων, κλειδιών και εργαλείων, δύο πιστόλια κρότου, πλήθος φυσιγγίων και τρεις κροτίδες. Σημειώνεται, ότι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν είχαν απασχολήσει την αστυνομία και παλαιότερα για παρόμοια, καθώς και για διάφορα άλλα αδικήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter