Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Υπόδικος πρώην Δ/της του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξεταστική για την Υγεία: Ο Παπαδημητρίου δεν αρνείται πως είναι η φωνή του στις συνομιλίες που είχε αποκαλύψει το Documento -Live

Στην Εξεταστική Επιτροπή καταθέτει ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος επί εβδομάδες κορόιδευε την Επιτροπή προφασιζόμενος τη μία νομικά κωλύματα και την άλλη λόγους υγείας.

Μετά το τελεσίγραφο της προηγούμενης εβδομάδας, ο κ. Παπαδημητρίου δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσέλθει και να καταθέσει όσα γνωρίζει κυρίως για τις 23 ύποπτες προσλήψεις που έγιναν επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε ο μάρτυρας, δέχτηκε την τελευταία κλήση από την Εξεταστική Επιτροπή με την αυστηρή προειδοποίηση πως αν και πάλι δεν προσέλθει, θα διαταχθεί βίαιη προσαγωγή εναντίον του.

 Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το CD με τις συνομιλίες

Μετά από εισήγηση του Σπύρου Λάππα, το CD με τις συνομιλίες -μεταξύ άλλων- του Θεόδωρου Παπαδημητρίου με τον διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδης, τις οποίες είχε αποκαλύψει το Documento στο πρώτο του φύλλο, θα σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να δοθεί ή όχι η σχετική άδεια χρήσης του από τα μέλη της Εξεταστικής.

Επιστολή στον ΟΠΑΠ 

Επιστολή στον ΟΠΑΠ έστειλε το προεδρείο της Επιτροπής προκειμένου να λάβει γνώση για τις χορηγίες που είχε δώσει ο Οργανισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και με τα χρήματα αυτά ισχυρίζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοιτην περίοδο που ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός. «Επειδή έγινε χαμός για τις δύο χορηγίες, παρακαλώ το συμβούλιο του ΟΠΑΠ -παρόλο που είναι παλιές υποθέσεις- να στείλει τα πρακτικά, τις συμβάσεις και όλα τα στοιχεία για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων αυτών» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Μπαλωμενάκης.

«Ουδέποτε εξαφανίστηκα»

Σε επίκληση στο συναίσθημα μεταφράζεται η προσπάθεια του μάρτυρα να παρουσιάσει λεπτομερώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ παράλληλα επανέλαβε αρκετές φορές πως σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να αποφύγει τη «βάσανο της κατάθεσης».

«Ουδέποτε έδειξα ασέβεια στο θεσμικό σας ρόλο, αντιθέτως δηλώνω απερίφραστα το σεβασμό μου στο θεσμικό ρόλο κάθε βουλευτή» είπε και πρόσθεσε πως ουδέποτε ακολουθήθηκε παρελκυστική συμπεριφορά εκ μέρους του γιατί κατά τα λεγόμενά του αποκρίθηκε με ευλάβεια στα αιτήματά της Επιτροπής. «Ουδέποτε εξαφανίστηκα και αρνήθηκα να προσέλθω» τόνισε, ενώ υποστήριξε πως αδυνατεί να καταλάβει τις αναφορές περί βίαιης προσαγωγής του, επικρίνοντας παράλληλα την επίσκεψη δύο περιπολικών κάτω από το γραφείο του.

Ως προς το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει, διευκρίνισε πως πάσχει από «καρδιολογικό θέμα» και συγκεκριμένα από «νεφρογενή υπέρταση δηλαδή κακοήθη υπέρταση», επισημαίνοντας πως «οι αυξομειώσεις της οποίας (σ.σ. υπέρτασης) λόγω στρες μπορούν να επιφέρουν βλάβες στην υγεία μου».

«Μονταρισμένο το ηχητικό ντοκουμέντο» αλλά δεν αρνείται τη συμμετοχή του

Ο κ. Παπαδημητρίου δεν αρνήθηκε πως η φωνή του ακούγεται στο ηχητικό υλικό που έχει αποκαλύψει από πέρσι το Documento, στο οποίο φέρεται να γίνεται προεκλογικό παζάρι διορισμών. Παρόλα αυτά, το αποκάλεσε μονταρισμένο και παραποιημένο το υλικό των καταγεγραμμένων συνομιλιών, λέγοντας μάλιστα πως σε ορισμένα σημεία του ηχητικού έχει γίνει συρραφή.

Με μπλοκάκι οι διορισμένοι;

Μία άλλη πτυχή παρουσιάζει ο μάρτυρας για το ζήτημα των περιβόητων διορισμών επί Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως οι 23 διορισμένοι απασχολήθηκαν με «σύμβαση έργου»«, δηλαδή με μπλοκάκι και όχι με υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όπως ήταν γνωστό έως σήμερα. Για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Βασίλη Μπεσκένη, ήταν κατηγορηματικός πως η σύμβασή του ήταν πλαστή και πως ουδέποτε απασχολήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Μία φορά τον έχω δει στη ζωή μου» είπε χωρίς να διευκρινίζει πότε και πού έγινε αυτή η συνάντηση.

Στις επίμονες ερωτήσεις του Σπύρου Λάππα σχετικά με τη μη δημοσίευση στη «Διαύγεια» των αποφάσεων του Δ.Σ. και όχι μόνο, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως «ετηρείτο η νομιμότητα και η διαφάνεια» χωρίς όμως να τεκμηριώνει επαρκώς γιατί γινόντουσαν τα νόμιμα.

Διεκόπη η διαδικασία για να ακούσουν το ηχητικό

Μετά από κοινή απόφαση των μελών της Επιτροπής, η εξέταση του Θεόδωρου Παπαδημητρίου διεκόπη για να ακούσουν όλα τα μέλη της Επιτροπής το ηχητικό υλικό με τις συνομιλίες του μάρτυρα με το διευθυντή του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη.

Μετά το πέρας του διαλείμματος κατέστη γνωστό πως τα μέλη της Επιτροπής δεν άκουσαν το ηχητικό λόγω των ενστάσεων των βουλευτών της ΝΔ και της Εύης Χριστοφιλοπούλου. Ο λόγος ήταν πως η απόφαση για συνακρόαση του υλικού πάρθηκε όταν όλοι τους έλειπαν από την αίθουσα. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.