Εξηγήσεις από τη διοίκηση των Folli Follie ζητά τώρα και η Fosun – Συνιστά προσοχή στους επενδυτές

Εξηγήσεις από τη διοίκηση των Folli Follie ζητά τώρα και η Fosun – Συνιστά προσοχή στους επενδυτές

Mε επιστολή της (enquiry letter) η κινεζική Fosun ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση της Folli Follie μετά τις καταγγελίες του αμερικανικού fund QCM.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού ομίλου, που σημειωτέον γνωστοποίησε ότι ανέβασε το ποσοστό του στην Folli Follie στο 16,37 από 13,89% προηγουμένως, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους μετόχους της, τους επενδυτές και το κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, η Fosun συμβουλεύει τους μετόχους της καθώς και δυνητικούς επενδυτές να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί στους χειρισμούς των τίτλων της εταιρείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Συμβούλιο εξέφρασε την άποψη πως ορισμένες παρατηρήσεις στην Έκθεση είναι απλώς εικασίες. Αφότου έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Folli Follie, τις οικονομικές της ανακοινώσεις, την άνω των 20 ετών διαδρομή της ως εισηγμένης και την εμπιστοσύνη της εταιρείας στον μεγαλομέτοχο της και στην διοίκηση, η Εταιρεία αύξησε το μερίδιο την περίοδο από τις 8 Μαΐου ως τις 11 Μαΐου και από τότε το ποσοστό της Folli Follie που κατέχει ο όμιλος και το Ταμείου αυξήθηκε από το 13,89% στο 16,37%».

Ωστόσο συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Πρόσφατα, το διοικητικό συμβούλιο της Fosun παρατήρησε μία συνεχή ροή πληροφοριών τόσο από την αγορά όσο και από μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την υπόθεση της Folli-Follie, καθώς και ότι δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις στα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Με στόχο να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας της FolliFollie, αλλά και του ομίλου της Fosun, η εταιρεία απέστειλε επιστολή στη Folli Follie μέσω του εξουσιοδοτημένου από εμάς μη εκτελεστικού διευθυντή της Folli Follie, ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη εξηγήσεις και άμεσες διευκρινίσεις».

Προκειμένου να προστατεύσει, σημειώνει, τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας στην Folli Follie η εταιρεία επέδωσε έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) μέσω του μη εκτελεστικού μέλους που έχει στην Folli Follie ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη «εξηγήσεις και άμεσες διευκρινήσεις».

Προτείνει δε σε μετόχους της Folli Follie και δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό μετοχών της εταιρείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter