Έξι νεκροί στη Δομινίκα από τον κυκλώνα Μαρία

Έξι νεκροί στη Δομινίκα από τον κυκλώνα Μαρία

Για τουλάχιστον έξι νεκρούς από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Μαρία από το νησί Δομινίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ το εύρος των καταστροφών παραμένει ακόμη ασαφές αφού οι επικοινωνίες παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) που εδρεύει στα Μπαρμπέιντος, ανακοίνωσε ότι “τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν”. Η πληροφορία αυτή βασίζεται σε όσα της ανέφεραν ντόπιοι ραδιοερασιτέχνες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο μέσω ασυρμάτων.

Στελέχη της CDEMA μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι “το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί” ενώ ζημιές διακρίνονται επίσης “σε νοσοκομεία, δρόμους και γέφυρες”, όπως είπε ο διευθυντής της, ο Ρόναλντ Τζάκσον. Οι ζημιές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε “δισεκατομμύρια δολάρια”, πρόσθεσε.

Ένα ελικόπτερο που είχε νοικιάσει η CDEMA δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Δομινίκα λόγω των ισχυρών ανέμων. Εγκαταλείφθηκε επίσης μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε ξεκινήσει από τα νησιά Τρινιτάντ και Τομπάγκο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter