Έξι στους δέκα Έλληνες θέλουν παραμονή στην Ευρωζώνη – Έρευνα

Έξι στους δέκα Έλληνες θέλουν παραμονή στην Ευρωζώνη – Έρευνα

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θεωρούν ότι η ΕΕ κινείται προς λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την Palmos Analysis.

 Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για την πορεία της Ε.Ε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Brexit, όσο για τους Ευρωβουλευτές. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έρχεται πρώτος σε δημοφιλία ανάμεσα στους Έλληνες ευρωβουλευτές και συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες.

Η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη αναφορικά με το ερώτημα εάν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε κρίνεται θετική ή αρνητική για τη χώρα. 

Από την άλλη όμως 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πλειοψηφία που κυμαίνεται από 47% (για έλεγχο κρατικών προϋπολογισμών) έως και 86% (για προσφυγικό).

Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup αντιμετωπίζονται με μεικτή διάθεση. Σημαντικό ποσοστό περίπου 1 στους 3 θεωρούν θετικά τα μέτρα αλλά όχι επαρκή, ενώ 4 στους 10 τα θεωρούν αρνητικά.

Παράλληλα για την πλειονότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών η αξιολόγηση που καταγράφεται από τους πολίτες έχει θετικό ισοζύγιο θετικών αρνητικών γνωμών, κάτι που δεν είναι πολύ συνηθισμένο για το πολιτικό προσωπικό της εγχώριας πολιτικής σκηνής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter