«Εξπρές του μεσονυκτίου» για Βρετανίδα στην Αίγυπτο για λίγα παυσίπονα (Photos)

«Εξπρές του μεσονυκτίου» για Βρετανίδα στην Αίγυπτο για λίγα παυσίπονα (Photos)

Στη φυλακή έχει οδηγηθεί μια Βρετανίδα στην Αίγυπτο αντιμετωπίζοντας μεγάλη ποινή φυλάκισης, ενώ φέρεται να υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο θανατικής ποινής, με την κατηγορία ότι μετέφερε παυσίπονα κατά την άφιξή της στη χώρα. 

Ειδικότερα, η 33χρονη Laura Plummer συνελήφθη όταν βρέθηκε στη βαλίτσα της τραμαδόλη, που είναι ένα οπιοειδές αναλγητικό, καθώς και ναπροξένη, ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο προορίζονταν για τον σύζυγό της, ο οποίος υποφέρει από πόνους στην πλάτη. 

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η 33χρονη υπέγραψε μία δήλωση 38 σελίδων στα αραβικά, πιστεύοντας ότι έτσι θα της επέτρεπαν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο. Αντιθέτως όμως, τέθηκε υπό κράτηση σε ένα κελί διαστάσεων 4,5μ επί 4,5μ, μαζί με άλλες 25 γυναίκες, όπου παραμένει εδώ και σχεδόν έναν μήνα. 

Σύμφωνα με τον αδελφός της, James Plummer, η Laura μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και 25 χρόνια φυλάκισης, ενώ ένας δικηγόρος έκανε λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο θανατικής ποινής, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Sun. Είπε πως πιστεύει ότι η αδερφή του συνελήφθη για αυτό που οι αρχές στην Αίγυπτο αποκαλούν «παράνομη διακίνηση ναρκωτικών», όμως ο ίδιος επισήμανε ότι η Laura είχε μαζί της μόνο μία μικρή ποσότητα φαρμάκων για τον Αιγύπτιο σύζυγό της, τον οποίο επισκέπτεται δύο με τέσσερις φορές τον χρόνο και υποφέρει από πόνους μετά από ένα ατύχημα. 

Η 33χρονη φέρεται να είχε μαζί της συνολικά 116 δισκία τραμαδόλης και κάποια ναπροξένης. Ο James Plummer ανέφερε η μητέρα τους και οι αδερφές τους ταξίδεψαν στην Αίγυπτο για να επισκεφτούν τη Laura μετά τη σύλληψή της στις 9 Οκτωβρίου και πως είναι πλέον αγνώριστη. «Όταν την είδαν, ήταν σαν ζόμπι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι η τραμαδόλη είναι νόμιμη στη Βρετανία, αλλά απαιτείται συνταγογράφηση, ενώ είναι παράνομη στην Αίγυπτο καθώς χρησιμοποιείται από χρήστες ηρωίνης ως υποκατάστατο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter