Eχθρός της ΝΔ ο… Προκόπης Παυλόπουλος

Eχθρός της ΝΔ ο… Προκόπης Παυλόπουλος

Κορυφαίες προσωπικότητες της κεντροδεξιάς οι οποίες προσεγγίζουν με μεγαλύτερη μετριοπάθεια από ό,τι απαιτεί η επίσημη κομματική γραμμή την εχθρική κυβέρνηση βρίσκονται στο στόχαστρο της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Και στην επίδειξη αυτής της ακραίας εμπάθειας έχει καταργηθεί ακόμη και η παραδοσιακή ασυλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το έγκλημα που προσάπτουν στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα είναι πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης. Ακόμη χειρότερα, δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τους εταίρους τουλάχιστον, ενώ κατά το σκεπτικό τους θα έπρεπε να την «καταγγέλλει» και να την «υπονομεύει». Η στοχοποίηση (και) του Προκόπη Παυλόπουλου έχει, σύμφωνα με πηγές κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διττό στόχο: ο πρώτος να πιεστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πάρει αποστάσεις από τον Τσίπρα. Ο δεύτερος ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής. Στο επιτελείο του Μητσοτάκη είναι πεπεισμένοι πως «υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Τσίπρα – Καραμανλή» καθώς και ότι σε αυτή την πολιτική συνεννόηση σημαίνοντα ενδιάμεσο ρόλο έχει ο Προκόπης Παυλόπουλος λόγω της πολύχρονης φιλίας με τον πρώην πρωθυπουργό. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι επιτελείς του Κυριάκου όταν συνομιλούν με δημοσιογράφους είναι πως υπάρχει «ώσμωση ΣΥΡΙΖΑ – καραμανλικών» και μάλιστα προβλέπουν πως στις προεδρικές εκλογές του 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για τη θέση του Π. Παυλόπουλου τον Κώστα Καραμανλή.

Από την κατασκευή σεναρίων συνομωσίας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά ούτε τα φιλικά στον Κυριάκο σάιτ ούτε και κάποια ακροδεξιών αποχρώσεων μπλογκ. Τον χορό των επιθέσεων προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας σέρνουν το Liberal του Θανάση Μαυρίδη (φημολογείται πως ο Μαυρίδης είναι από τους εκλεκτούς συμβούλους του προέδρου της ΝΔ…) και το γνωστό για τον πολιτικό του έρωτα με τον Σαμαρά Αntinews, το οποίο φιλοξενεί συστηματικά ακροδεξιές απόψεις. Το τελευταίο μάλιστα σε κάποια από τις μνημειώδεις δημοσιεύσεις του είχε απαιτήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί! «…Αν, λοιπόν, υπάρχει λίγη αισχύνη δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να μείνει στην ιστορία γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Ας παραιτηθεί, αντί να είναι ο άνθρωπος που απλά κουνάει το κεφάλι κάθε φορά που ο Τσίπρας εξευτελίζει τη χώρα μας» έγραψε μεταξύ πολλών άλλων, παρόμοιας λογικής.

Ετερόκλητη συμμαχία

Η εντύπωση που δίνει αυτή η ετερόκλητη συμμαχία είναι ότι… πας μη ακροδεξιός βάρβαρος. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει κάποιο καθοδηγητικό όργανο που σχεδιάζει και εκτελεί τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ή απλώς έχουν αντιληφθεί ότι αυτές είναι αρεστές στον πρόεδρο του κόμματος και στο περιβάλλον του και τις διαπράττουν για να γίνουν αρεστοί. Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση για την αποδόμηση του Παυλόπουλου εξελίσσεται χωρίς αντιδράσεις από την ηγεσία της ΝΔ και επεκτείνεται.

Ο Κυριάκος και οι συν αυτώ θεωρούν πως οι Καραμανλής και Παυλόπουλος αφενός βοηθούν την κυβέρνηση Τσίπρα, αφετέρου δεν βοηθούν το κόμμα στην προσπάθεια να την ανατρέψει! Και όλα συνηγορούν ότι ο πόλεμος –βρόμικος τις περισσότερες φορές– κατά της κυβέρνησης και κατά των εχθρών τους θα συνεχιστεί.

Στην ίδια γραμμή αλλά με δική του στρατηγική και διαφορετική στόχευση βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο Μεσσήνιος βουλευτής, που ως γνωστόν δεν πιστεύει στις ηγετικές ικανότητες του Κυριάκου, και ούτε καίγεται να δει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, βάλλει εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου επιδιώκοντας την αποδυνάμωση και πτώση της κυβέρνησης για να δικαιωθεί πολιτικά. Αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση και την πολιτική αλλεργία που παθαίνει όταν ακούει το όνομα Κώστας Καραμανλής, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί θα συμμαχήσει και με τον διάβολο αρκεί να ανατραπεί ο Τσίπρας.

Τέλος, στο κλαμπ των επικριτών του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μπει εσχάτως ανοιχτά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Ελληνας κομισάριος επιδίδεται στο σπορ της ψιθυρολογίας με στόχο τον Π. Παυλόπουλο. Για τους μη μυημένους, τα έντυπα που φιλοξενούν επικριτικά σχόλια και παραπολιτικά εναντίον του Προέδρου είναι αυτά με τα οποία διατηρεί φιλικές και διαχρονικές σχέσεις ο επίτροπος. Γιατί όμως βγάζει τέτοια εμπάθεια ο συνήθως ευγενής και διπλωμάτης Αβραμόπουλος; Διότι, όπως μας έλεγε βουλευτής που τον γνωρίζει καλά, δεν μπορεί να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία του 2015, όταν ο Παυλόπουλος του στέρησε τη χαρά να γίνει αυτός ο πρώτος πολίτης της χώρας. Και μπορεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή, να έχει κάνει συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επιστρέψει πριν από τις εκλογές του 2019, αλλά το μεγάλο του όνειρο παραμένει άσβεστο: η προεδρία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter