Έξω φρενών η Μέι με τον Τραμπ με αφορμή την επίθεση στο Λονδίνο

Έξω φρενών η Μέι με τον Τραμπ με αφορμή την επίθεση στο Λονδίνο

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπογράμμισε σήμερα ότι η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα, μετά τον ισχυρισμό του αμερικανού προέδρου Ντόναλαντ Τραμπ στο Twitter πως οι δράστες της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Ερωτηθείσα σχετικά με το μήνυμα του Τραμπ στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για τη βόμβα στο δυτικό Λονδίνο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 22 ανθρώπων, ήταν «στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ», η Μέι δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908642277987356673

Η βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως η αστυνομια και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορουν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει το πρωί στο Twitter: «Άλλη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες και βρίσκονταν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ. Πρέπει να είμαστε υπέρ της δράσης!»

Στη συνέχεια πρόσθεσε σ’ ένα δεύτερο μήνυμα στον ίδιο ιστότοπο: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αποτυχημένους τρομοκράτες με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το κύριο εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα!».

Ωστόσο οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τίποτε για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε εξοργιστεί όταν διαρροές στον αμερικανικό Τύπο, που αποδίδονταν σε επίσημες πηγές, είχαν αποκαλύψει πληροφορίες για τη φονική επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε στοιχίσει φέτος τον Μάιο τη ζωή σε 22 ανθρώπους σε μια συναυλία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter