Εξώδικο Μαστοράκη στον ΣΚΑΪ – «Αλλάξτε όνομα στην εκπομπή Σήμερα»

Εξώδικο Μαστοράκη στον ΣΚΑΪ – «Αλλάξτε όνομα στην εκπομπή Σήμερα»

Εξώδικο στον ΣΚΑΪ απέστειλε ο Νίκος Μαστοράκης, ζητώντας την αλλαγή του τίτλου της ανανεωμένης πρωινής ενημερωτικής εκπομπής.

Η εκπομπή τιτλοφορείται «Σήμερα», παραπέμποντας στην ομώνυμη ενημερωτική εκπομπή της οποίας δημιουργός ήταν ο Νίκος Μαστοράκης.

Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε:

«Με το συνηθισμενο πομπωδες υφος του “αντιγραφεα,” ο γνωστος για την ελλειψη ηθικης του και των κομματικοπολιτικων κωλοτουμπικων του επιδοσεων Σκάϊ, αναγγελει τη νεα του εκπομπη που λεγεται… “Σημερα.” Το “Σημερα” υπηρξε η ιστορικοτερη ειδησεογραφικη εκπομπη της ελληνικης τηλεορασης, καθως εισηγαγε το ρεπορταζ σε μια εποχη αντισηπτικων ειδησεων. Δεν εχει καμια σημασια αν αυτο εγινε 40 χρονια πριν. Δεκαδες χρονια πριν εγιναν και “Τα Νεα” και “Το Βημα” και ολες οι ιστορικες εφημεριδες. Κανεις ομως δεν κατεκλεψε τιτλους, οπως ξεδιαντροπα γινεται με τηλεοπτικες εκπομπες. Ας ξεκινησουμε λοιπον με ενα εξωδικο και βλεπουμε…»

Το εξώδικο αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε (εκτος και αν δηλώσετε άγνοια) το 1971 δημιούργησα την πρώτη τηλεοπτική ελληνική ειδησεογραφική εκπομπή ρεπορτάζ, με τον τίτλο ΣΗΜΕΡΑ που παρέμεινε μοναδικός και ανεπανάληπτος επι δεκαετίες, ταυτόσημος δε της επικαιρότητος στην τηλεόραση. Η καθημερινή δεκάλεπτη αυτή εκπομπή, κινηματογραφημένη σε φιλμ 16mm (της οποιας σόζονται όλα τα πρωτότυπα αρχεία σε φιλμ και βίντεο και αποσπάσματα της οποίας έχουν αναρτηθεί στο YouTube με την προειδοποίηση οτι αποτελούν copyright,) έδωσε διαχρονικά το σλόγκαν «Τέρενς Κουϊκ, ΣΗΜΕΡΑ» (σε συνδυασμο με το όνομα και άλλων ρεπόρτερ που έγιναν γνωστοί μέσα απο την εκπομπή αλλα και το σλόγκαν της, οπως του Σπύρου Καρατζαφέρη, του Νάσου Αθανασίου, του Ντένη Αντύπα, της Φωτεινής Πιπιλή (Ανδρέου) και άλλων νέων και ανερχόμενων δημοσιογράφων, που καθιερώθηκαν απο τις επιδόσεις τους στο ΣΗΜΕΡΑ. Η φράση «Τερενς Κουϊκ, ΣΗΜΕΡΑ» χρησιμοποιήθηκε σε θεατρικές επιθεωρήσεις επι πολλά χρόνια και παρέμεινε μέχρι σήμερα ως σλόγκαν της εκπομπής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός σας, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νεα καθημερινή εκπομπή με τίτλο ΣΗΜΕΡΑ, κατά παράβαση ηθικών και επαγγελματικών κανόνων και της κείμενης νομοθεσίας, δεδομένου οτι το ΣΗΜΕΡΑ υπήρξε δημιούργημά μου, πνευματική μου ιδιοκτησία και, έστω και άτυπα, σήμα κατατεθέν τηλεοπτικής εκπομπής ρεπορτάζ. Η απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδειά μου τον τίτλο αυτό για την εκπομπή σας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου, καθως κάνετε χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας μου καταστρατηγώντας το περιουσιακό μου και ηθικό δικαίωμα επί του έργου και διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα του άρθρου 66 του Νόμου 2121/93.

Η προσβλητική και εξοργιστική εκ μερους σας χρήση του τίτλου ΣΗΜΕΡΑ, πέραν του οτι δηλεί ανευθυνότητα, αποτελεί κραυγαλέα παραβίαση του νόμου και αναίσχυντη κλοπή της πνευματικής μου ιδιοκτησίας και για τους λόγους αυτούς σας καλώ όπως άμεσα προβείτε αμέσως στις παρακάτω ενέργειες εντός 48 ωρών :

Αποσύρετε τον επίμαχο τιτλο προ της αναγγελθείσας ημερομηνίας έναρξης της εκπομπης, την 4/9/2017.

Σε αντιθετη περιπτωση, η ανευ αδειας παρανομη και καταχρηστική χρήση του τίτλου ΣΗΜΕΡΑ, θα καταστήσει άμεσα απαιτό το ποσόν των 300,000 ευρώ.

Στην περίπτωση μη συμμόρφωσής σας (αλλά και σε ενδεχόμενη απόπειρα αλλοίωσης του τίτλου μου, ήτοι συνδυασμού του ΣΗΜΕΡΑ με αλλες λεξεις κλπ.) θα προχωρήσω στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, μήνυσης για το αδίκημα της παράβασης των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας και αγωγής (καντα παντος εμπλεκομενου, συμπεριλαμβανομενων των συντελεστων της εκπομπης, αρχισυντακτη, διευθυντη ειδησεογραφικου κ.α.) διεκδικωντας το ποσον των 300,000€ ευρώ, καθόσον τόσο αξιολογώ την προσβολή που υπέστην και την αποζημίωση χρήσης του τιτλου ΣΗΜΕΡΑ, συν δικαστικά έξοδα αλλά και για ηθικη βλαβη από τις παράνομες πράξεις σας.

Σας καλώ να συμμορφωθείτε με τα ανωτέρω ώστε να επέλθει εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς μας και της παράνομης συμπεριφοράς της Εταιρίας σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter