Εξωπραγματικό «ορθογώνιο» φεγγάρι εμφανίστηκε στον ουρανό – Τι είναι (Photos)

Εξωπραγματικό «ορθογώνιο» φεγγάρι εμφανίστηκε στον ουρανό – Τι είναι (Photos)

Ένα μοναδικό θέαμα αντίκρισαν όσοι είδαν τον ουρανό του Μέιν, στις 9 Ιουλίου, όταν αναδύθηκε ένα «ορθογώνιο» φεγγάρι, που πυροδότησε θεωρίες συνωμοσίας και… ελπίδες για εξωγήινους.

Το «τεράστιο» -όπως φαινόταν στο μάτι- φεγγάρι είχε ροζ χρώμα και θύμιζε παγόβουνο, όπως ανέφερε ο ερασιτέχνης αστρονόμος John Stetson, που τράβηξε και τις σχετικές φωτογραφίες, αλλά παρά το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε, η εξήγηση ήταν καθαρά… επιστημονική.

Το φαινόμενο προκλήθηκε από τον συνδυασμό ζεστού και κρύου αέρα πάνω από τη θάλασσα, καθώς, κανονικά, ο θερμότερος βρίσκεται κάτω από τον ψυχρότερο και οι ακτίνες του ήλιου θερμαίνουν την επιφάνεια της Γης και αντανακλώνται προς τα πάνω. Σε περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη όμως, ο ψυχρός αέρας στα ανοιχτά της θάλασσας, μπορεί να δροσίσει την ατμόσφαιρα προς τα πάνω και να «πέσει» σε θερμότερα ρεύματα πιο ψηλά, κάτι που δημιουργεί οπτικές παραμορφώσεις.

Το «ορθογώνιο φεγγάρι» εμφανίστηκε σε άλλη περιοχή του Μέιν στις 10 Ιουλίου, αλλά και στη Σουηδία, όπου όμως είχε γίνει… πορτοκαλί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter