Εύλογα ερωτήματα προς τον κ. Κοντονή για την υπόθεση των έξι δικαστικών της υπόθεσης Βγενόπουλου

Εύλογα ερωτήματα προς τον κ. Κοντονή για την υπόθεση των έξι δικαστικών της υπόθεσης Βγενόπουλου

Μια σειρά εύλογων ερωτημάτων για την υπόθεση των επίορκων δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου, θέτει με άρθρο του στο Κουτί της Πανδώρας, ο Κώστας Βαξεβάνης.

Μεταξύ αυτών, το κυρίαρχο ερώτημα, γιατί αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στην αποστροφή του λόγου του στη Βουλή μίλησε για έξι ανώτερους και ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς για τους οποίους έχει ζητήσει πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά.

«Ποιοι είναι αυτοί οι λειτουργοί; Τι έχουν κάνει; Δεν μάθαμε ποτέ. Ούτε το υπουργείο ανακοίνωσε, ούτε η ηγεσία της Δικαιοσύνης. Δεν ειπώθηκαν ούτε τα γνωστά και γραφικά πλέον για άπλετο φως και το μαχαίρι που θα φτάσει ως το κόκκαλο για να φτιάξει τη σούπα των κοινότοπων ανακοινώσεων.», γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Και σημειώνει:

«Από το Documento της Κυριακής και όχι από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης και του υπουργείου, οι πολίτες έμαθαν πως πρόκειται για έξι εισαγγελείς οι οποίοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση Βγενόπουλου και κατηγορήθηκαν από τον νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, πως παρεμπόδισαν την δικαστική έρευνα. Ανάμεσά τους η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. Τέτοια ονόματα είναι οι ελεγχόμενοι και όχι κάποιος αντεισαγγελέας επαρχιακής πόλης που καθυστέρησε δικογραφία για ζωοκλοπές και οικογενειακό επεισόδιο. Η αφρόκρεμα της Δικαιοσύνης που ασχολήθηκε και ελέγχεται για τον αν συγκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα.»

Η υπόθεση έχει πολλές πτυχές. Μία εξ αυτών είναι η προαγωγή ενός δικαστικού λειτουργού για τον οποίο υπάρχει πόρισμα εναντίον του:

«Στις 15 Μαΐου, ένας από τους υπό ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, προάγεται σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ενώ υπάρχει το πόρισμα που τον οδηγεί στη Δικαιοσύνη και οι κατηγορίες εναντίον του.»

Σημειώνει μάλιστα:

«Όπως έχουμε αποκαλύψει ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου, την εποχή που ο Βγενόπουλος είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τους Εισαγγελείς, δούλευε σε επιχείρηση της οικογένειας Βγενόπουλου.»

Όλο το άρθρο: «O νοικοκύρης κύριος Κοντονής» – Το Κουτί της Πανδώρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter