Ευρωλίγκα Μπάσκετ: «Κόκκινη» εποποιία στην Πόλη. Εφές – Ολυμπιακός: 62 – 74 και 2 – 2

Ευρωλίγκα Μπάσκετ: «Κόκκινη» εποποιία στην Πόλη. Εφές – Ολυμπιακός: 62 – 74 και 2 – 2

Με την πλάτη του καρφωμένη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του. Το …εκκωφαντικό 74-62 επί της Αναντολού Εφές κράτησε τον πρωταθλητή Ελλάδας ζωντανό στα προημιτελικά της Εuroleague και έφερε ξανά στα χέρια του το πλεονέκτημα της έδρας. 

Ο 5ος και τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη στο -σίγουρα γεμάτο- Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο Ολυμπιακός θα είναι φαβορί για το 3-2.

Ο Βασίλης Σπανούλης (που πρόσφατα έμαθε ότι θα γίνει πατέρας για 5η φορά, μέσα στο 2017), έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, όταν ο Ολυμπιακός χρειαζόταν απεγνωσμένα έναν ηγέτη. Πέτυχε 18 πόντους με 1/ 2 δίποντα, 5/11 τρίποντα και 1/3 βολές, μοίρασε 4 ασίστ, υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος, έπαιξε σπουδαίες άμυνες και έριξε άφθονο νερό σε μία κερκίδα που κόχλαζε. 

Είχε ωστόσο, άξιους συμπαραστάτες, ιδίως στην άμυνα, η οποία ξεχαρβάλωσε ολοκληρωτικά το παιχνίδι των Τούρκων, μετά το δυναμικό ξεκίνημα της Εφές και το 27-13 του 12ου λεπτού. Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι, μετά το 54-55 και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν του κόστισαν παρά ελάχιστα. Το ειδικό βάρος, η πείρα και η προσωπικότητα του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Γκρην 10, Μπιρτς 9, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 6, Σπανούλη 18, Ουότερς 3, Αγραβάνη 2, Μιλουτίνοφ, Πριντεζη 11, Παπανικολάου 8, Μάντζαρη 3. Ο Γκρέιντζερ ήταν ο μοναδικός «διψήφιος» της Εφές με 17 πόντους, ενώ ο Μπράουν πέτυχε 9, ο Οσμάν 8 και ο Ντάνστον 7.

Το ζευγάρι Ολυμπιακού-Εφές είναι το μοναδικό που θα συνεχίσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου. Ο νικητής του 5ου αγώνα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Ρεάλ εξασφάλισε τη δική της συμμετοχή στο φάιναλ-φορ με το πειστικό 89-78 επί της Νταρουσάφακα, στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι είχαν κερδίσει το 2ο ματς στη Μαδρίτη, αλλά η «βασίλισσα» απάντησε με δύο διπλά και έφτασε σχετικά εύκολα στο 3-1. Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ οι Τόμπκινς-Ράντολφ πέτυχαν από 15. Η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της 19ης Μαϊου τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter