Ευρωμπάσκετ: Ρωσία-Ελλάδα στα προημιτελικά – Τι λέει ο Αντρέι Βοροντσέβιτς

Ευρωμπάσκετ: Ρωσία-Ελλάδα στα προημιτελικά – Τι λέει ο Αντρέι Βοροντσέβιτς

Γεμάτος αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες της εθνικής Ρωσίας ενόψει της «μάχης» στον νοκ άουτ προημιτελικό με την Ελλάδα, παρουσιάστηκε ο Αντρέι Βοροντσέβιτς, μετά τη νίκη επί της Κροατίας.

Στον πάουερ φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν άρεσε η είδηση πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Κώστας Μίσσας, προτιμούσε τη Ρωσία έναντι της Κροατίας ως αντίπαλο την ερχόμενη Τετάρτη (13/9), στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης. «Κι εμείς θέλαμε την Ελλάδα» απάντησε με υπεροπτικό χαμόγελο. Αφοπλιστικά ειλικρινής όταν ρωτήθηκε για τον πρώτο σκόρερ της Ρωσίας απέναντι στην Κροατία, Αλεξέι Σβεντ, ο Βοροντσέβιτς, εξήγησε πως όλη ομάδα τον υποστηρίζει για να μπορεί να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, αλλά και πως έχει συμμορφωθεί σταδιακά ως προς το να πασάρει την μπάλα και να παίζει, έστω και λίγο, άμυνα!

Όταν οι δημοσιογράφοι μετέφεραν στον Αλεξέι Βοροντσέβιτς πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Κώστας Μίσσας, προτιμούσε τη Ρωσία από την Κροατία ως αντίπαλο, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς απάντησε με κάποια δόση ειρωνείας: «Αυτό είναι μια ευχάριστη είδηση! Κι εμείς θέλαμε την Ελλάδα! Η αλήθεια είναι πως το καλό και για εμάς και για την Ελλάδα είναι πως γνωρίζουμε πολύ καλά η μία την άλλη, λόγω των πολλών παικτών που αγωνίζονται στη Euroleague. Ξέρουμε, λοιπόν και οι μεν και οι δε τι να περιμένουμε».

Ο Βοροντσέβιτς προέβλεψε εν συνεχεία: «Θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Εμείς ευχόμαστε στην Ελλάδα “Καλή Επιτυχία”! Όλοι στη Ρωσία θέλουν να νικήσει η Ρωσία και όλοι στην Ελλάδα προσδοκούν νίκη επί της Ρωσίας. Ευχόμαστε και στις δύο ομάδες “Καλή επιτυχία” κι ας νικήσει η πιο δυνατή».

Σε ποιους Έλληνες παίκτες θα πρέπει να επικεντρωθεί η Ρωσία;

«Θα πρέπει να τους σταματήσουμε όλους. Στην Ελλάδα όλοι μπορούν να σκοράρουν, όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Κι όλοι όσοι δε μπορούν να σκοράρουν πολλούς πόντους, βοηθούν στα σκριν, παίρνουν ριμπάουντ, δίνουν ασίστ. Η Ελλάδα είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες. Και οι 12 παίκτες της Ελλάδας μπορεί να είναι ηγέτες. Θα την αντιμετωπίσουμε συνολικά όμως και όχι βάσει μεμονωμένων παικτών» ήταν η απάντηση του Ρώσου διεθνή.

Περίμενε πως η Ελλάδα θα ξεπερνούσε το εμπόδιο της ασημένιας στα δύο τελευταία Ευρωμπάσκετ (2013, 2015) Λιθουανία; «Γιατί να μη περίμενα να μη προκριθεί η Ελλάδα επί της Λιθουανίας; Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες. Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά έμαθα το αποτέλεσμα. Είχαμε μιλήσει, νομίζω μία ημέρα πριν και είχαμε πει πως και οι δύο είναι καλές ομάδες και πως για εμάς η Ελλάδα θα ήταν προτιμότερη. Προτιμότερη; Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να επιλέξεις γιατί όλες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση είναι καλές. Είδαμε τη Γαλλία να μένει εκτός οκτάδας. Γι΄αυτό εμείς επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό: Να μένουμε ενωμένοι και να παίζουμε καλά,» εξήγησε.

Κλήθηκε να σχολιάσει την εκπληκτική εμφάνιση του Αλεξέι Σβεντ, με 27 πόντους και 12 ασίστ «Τον υποστηρίζει όλη η ομάδα. Ο Σβεντ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να παίζει κι άμυνα. Χωρίς έστω και λίγο άμυνα από πλευράς του είναι δύσκολο. Αλλά κι εμείς έχουμε συνειδητοποιήσει πως χρειαζόμαστε το σκοράρισμά του, παίζει με αυτοπεποίθηση σε όλο το τουρνουά και τον στηρίζουμε. Μερικές φορές του λέμε και ?πάσαρε, πάσαρε, πάσαρε, γιατί είσαι τόσο εγωιστής;, αλλά έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πράγματα κι απόψε έδωσε πολλές ασίστ (12). Σίγουρα προτεραιότητά του είναι να σκοράρει, είναι επιθετικός παίκτης. Τον στηρίζουμε και παίζει με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση,» επισήμανε ο Βοροντσέβιτς.

Για να πει για την επιρροή του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Ρωσίας, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς: «Το γεγονός πως ο coach δίνει σε όλους μας χρόνο συμμετοχής, έχει βοηθήσει στο να νιώθει αυτοπεποίθηση κάθε ένας από εμάς. Γι? αυτό και όποιος έρχεται από τον πάγκο, δίνει έξτρα ενέργεια. Το σίγουρο είναι πως στο δικό μας παιχνίδι, όλα ξεκινούν από την άμυνα».

Όταν του θύμισαν πως η Ελλάδα είχε αποκλείσει τη Ρωσία, στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, εκείνος απάντησε: «Όπως μου αρέσει να λέω… γράφουμε Ιστορία, κάθε μέρα! Ό,τι έγινε πριν, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το σήμερα. Αν χτίσουμε κάτι σήμερα, το μέλλον θα είναι καλύτερο!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter