Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία αντί για βαλίτσες ζυγίζει τους επιβάτες της

Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία αντί για βαλίτσες ζυγίζει τους επιβάτες της

Μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία έχει ξεκινήσει να ζυγίζει τους επιβάτες της. Η εταιρεία έχει ήδη ζυγίσει 180 επιβάτες αυτή την εβδομάδα και χρειάζεται περίπου 2.000 για να αποκτήσει μια «εικόνα» του βάρους που μεταφέρει ένα αεροπλάνο.

Όλα αυτά τα πρωτότυπα συμβαίνουν στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι από την φινλανδική εταιρεία Finnair, αν και στο παρελθόν άλλη μια εταιρεία από το Ουζμπεκιστάν ακολούθησε ανάλογες πρακτικές.

Ο λόγος που η Finnair έκανε αυτή την επιλογή; Θέλει να ανανεώσει τα στοιχεία για το μέσο βάρος κάθε επιβάτη για να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται στις προβλέψεις καυσίμων και φορτίων, ειδικά τώρα που διευρύνει τα δρομολόγιά της.

«Η Finnair έχει πολύ ισχυρή κουλτούρα στην ασφάλεια. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τα καλύτερα δυνατά στοιχεία για να μετρήσουν την απόδοση του αεροσκάφους» αναφέρει η ανακοίνωση της αεροπορικής.

Η έρευνα θα συνεχιστεί έως την άνοιξη του 2018, καθώς η εταιρεία θέλει να συγκεντρώσει στοιχεία από επιβάτες που ταξιδεύουν χειμώνα (κι άρα ντύνονται πιο βαριά) αλλά και από επιβάτες που ταξιδεύουν άνοιξη (κι άρα με ελαφρύτερα ρούχα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter