F1: Ανακοίνωσε Μπότας η Mercedes

F1: Ανακοίνωσε Μπότας η Mercedes

Το… σίριαλ με τον αντικαταστάτη του Νίκο Ρόσμπεργκ στη Mercedes έλαβε και επίσημα τέλος, καθώς η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Βάλτερι Μπότας θα καλύψει το κενό που άφησε στην πρωταθλήτρια κατασκευαστών η αποχώρηση του Γερμανού από την ενεργό δράση, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών στη Φόρμουλα Ένα.

 Η ένταξη του 27χρονου Φινλανδού στο δυναμικό της Mercedes, όπου θα έχει «ομόσταυλο» τον Βρετανό τρις παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, έγινε γνωστή λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Williams ότι άφησε ελεύθερο τον Μπότας για να συνεχίσει στην γερμανική ομάδα και πως το κενό του στην ομάδα θα καλύψει ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα, ο οποίος γι’ αυτό το λόγο επιστρέφει στην ενεργό δράση.

«Είναι πολύ σπουδαίο που θα οδηγώ ένα “ασημένιο βέλος” φέτος» είπε ο Μπότας, μιλώντας στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Mercedes στο Μπράκλεϊ, και συνέχισε: «Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω. Ο στόχος μου είναι άμεσα στον πρώτο αγώνα να πάρω όλους τους βαθμούς που είναι διαθέσιμοι. Εγγυώμαι ότι θα τα δίνω όλα. Θέλω να ευχαριστήσω τον (σ.σ. επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes) Τότο (Βολφ) και όλους στα διοικητικά συμβούλια της Mercedes και της Daimler γι’ αυτήν την ευκαιρία. Αυτή είναι η πέμπτη σεζόν μου στη Φόρμουλα Ένα. Ανέβηκα εννέα φορές στο βάθρο με τη Williams, αλλά συνεχίζει να μου λείπει η πρώτη νίκη μου, επομένως αυτή είναι η πρώτη αποστολή μου».

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Χάμιλτον, ο Μπότας πρόσθεσε: «Πραγματικά εκτιμώ τον Λιούις ως οδηγό και ως άτομο. Είναι ένα σπουδαίο σημείο αναφοράς για μένα. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε σαν ομάδα για να βοηθήσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter