Φάμελλος: Δεν πρέπει το χρήμα να κερδίσει το κλίμα

Φάμελλος: Δεν πρέπει το χρήμα να κερδίσει το κλίμα

«Δεν πρέπει το χρήμα να κερδίσει το κλίμα, αλλά το κλίμα μπορεί να δημιουργήσει νέα εργασία, άρα νέα πρόοδο και νέα προοπτική για όλους μας» τόνισε σε δηλώσεις του, στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας ως «μη ευχάριστη είδηση» την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και καλώντας σε συστράτευση όλων των δυνάμεων, παγκοσμίως, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επεσήμανε ως θετικό από την άλλη, ότι η Ε.Ε. δηλώνει ότι θα είναι η «ατμομηχανή» για την επίτευξη της Συμφωνίας των Παρισίων και υπογράμμισε ότι η χώρα μας στο κομμάτι που της αναλογεί, θα κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα» για να πετύχει τους στόχους της συμφωνίας.

«Μας στεναχωρεί, δεν είναι μια ευχάριστη είδηση» είπε ο κ. Φάμελλος, αναφερόμενος στη στάση των ΗΠΑ και συνέχισε: «Ταυτόχρονα, πρέπει να πω ότι ως αντίβαρο αυτής, η Ε.Ε. ολοένα και περισσότερο δηλώνει ότι θα είναι η ατμομηχανή, η βασική κινητήρια δύναμη για να πετύχουμε τη Συμφωνία των Παρισίων».

«Για να γίνει κατανοητό, μέχρι σήμερα 195 χώρες έχουν εγκρίνει τη συμφωνία του Παρισιού, η χώρα μας ήταν μέσα στις δέκα πρώτες της Ευρώπης που την ενέκριναν σε επίπεδο Βουλής, αυτό αποδεικνύει την ξεκάθαρη πολιτική μας βούληση και μπορώ να σας πω ότι έχουμε απόλυτη συμφωνία με όλους τους υπουργούς Περιβάλλοντος της Ε.Ε. να υποστηρίξουμε τη Συμφωνία των Παρισίων και να την κάνουμε εφαρμοστέα» συνέχισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας (για τη χώρα μας και για την Ε.Ε.) το 2030, μπορεί σε κάποιες πλευρές, να προσεγγίζει μέχρι και το 40% της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, και αυτό το λέω γιατί είμαστε σε φάση εκπόνησης στο υπουργείο, του ενεργειακού σχεδιασμού για το 2030. Από την μεριά λοιπόν της χώρας μας, θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να πετύχουμε τη Συμφωνία των Παρισίων».

Ο κ. Φάμελλος απηύθυνε «παρ’ όλες τις αρνητικές ειδήσεις που έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού», μια πρόσκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της και να δραστηριοποιηθεί για να μην μείνει κανένας έξω από τη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την τήρηση της Συμφωνίας των Παρισίων.

«Κανένας δεν περισσεύει στη μάχη για το κλίμα, είναι μια πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις, άρα και τις δυνάμεις του κ. Τραμπ και των ΗΠΑ. Η τοποθέτηση του κ. Ομπάμα αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Τραμπ είναι σε θετική κατεύθυνση, ζητάει την υποστήριξη αυτής της ενιαίας συμφωνίας» επεσήμανε ο κ. Φάμελλος. «Δεν πρέπει το χρήμα να κερδίσει το κλίμα, αλλά το κλίμα μπορεί να δημιουργήσει νέα εργασία, άρα νέα πρόοδο και νέα προοπτική για όλους μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter