Φάμελλος: «Είναι ο Εφιάλτης της Ελλάδας ή λαγός του Σαμαρά ο Μητσοτάκης;»

Φάμελλος: «Είναι ο Εφιάλτης της Ελλάδας ή λαγός του Σαμαρά ο Μητσοτάκης;»

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, κατά του προέδρου της ΝΔ και των ακροδεξιών στελεχών που έχουν αναρριχηθεί στην εσωκομματική ιεραρχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσδοκώντας από φιλοξενούμενοι να γίνουν σπιτονοικοκύρηδες.

«Σ’ αυτή τη συμφωνία δεν ψάχνουμε για κερδισμένους και χαμένους» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τη διμερή συμφωνία για το ονοματολογικό κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, προσθέτοντας: «Και οι δύο λαοί θα είναι κερδισμένοι και αυτή είναι η ουσία της διεθνούς διπλωματίας. Τα υπόλοιπα είναι κανόνια, όπλα, αίμα και πόλεμος. Τα μεγάλα ζητήματα πρέπει να τα λύσει η κοινωνία. Η δυνατή κοινωνία μπορεί να λύσει προβλήματα ενώ η δική σας πολιτική δημιουργούσε προβλήματα».

Χαρακτήρισε «εγκληματικό λάθος» το ενδεχόμενο να μείνει άλυτο το ζήτημα προκειμένου η ΝΔ να έχει μικροκομματικά οφέλη, εξηγώντας παράλληλα πως «η συνταγματική αναθεώρηση που κερδίσαμε εμείς είναι περισσότερη από την εθνική γραμμή που είχατε μέχρι τώρα. Είναι πάνω από το erga omnes με τη σύνθετη γεωγραφική ονομασία και να προσθέσουμε και άλλα: την αλλαγή του ονόματος της εκκλησίας και τη σύνδεσή της με το πατριαρχείο, την αλλαγή δρόμων, αεροδρομίων, την αντικατάσταση αγαλμάτων». Και διαπίστωσε πως «όλα αυτά δηλαδή οι πολιτικοί που δεν κατάφεραν να λύσουν ούτε το θέμα της ονομασίας, ζητούν τώρα να μην τα κερδίσει η Ελλάδα».

«Τι είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Είναι ο Εφιάλτης για τα συμφέροντα της Ελλάδας ή απλώς λαγός του κ. Σαμαρά;». Κατά τον αν. υπουργό, δεν έχει σημασία γιατί «η ακροδεξιά ομάδα που κυριαρχεί πλέον στη ΝΔ ξέρει ότι επειδή δεν τους βγαίνει το σενάριο θα πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και έναν νέο διχασμό». «Είναι αδίστακτοι και για αυτό είναι επικίνδυνοι» επισήμανε και παρατήρησε πως η πρόταση δυσπιστίας σκοπεύει στο να προλάβει τη διάσπαση της ΝΔ γιατί «τρώγονται σήμερα οι φιλοξενούμενοι με τους ιδιοκτήτες και σπιτονοικοκύρηδες».

«Αλλά είναι πλέον αργά. Προσέξτε πλέον στα μονοπάτια της νύχτας γιατί κινδυνεύετε να συναντηθείτε με την Χρυσή Αυγή» κατέληξε ο κ. Φάμελλος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter