Φάμελλος: Η ΝΔ υιοθετεί για προτάσεις της, τις θέσεις του ΔΝΤ

Φάμελλος: Η ΝΔ υιοθετεί για προτάσεις της, τις θέσεις του ΔΝΤ

Πολιτική κόντρα στην Βουλή, όταν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ άσκησαν κριτική γιατί …λείπει στις Βρυξέλλες ο Γ.Σταθάκης

Πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τους Κ.Σκρέκα (Ν.Δ) και Γ.Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ). Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε την αντιπολίτευση – ιδίως την αξιωματική- ότι παραχωρεί με τις προτάσεις της για την ενέργεια ζητήματα που η κυβέρνηση έχει κερδίσει ήδη στην διαπραγμάτευση.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι δύο τελευταίοι έθεσαν θέμα απουσίας του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη από την συζήτηση στην Βουλή διεθνούς σύμβασης με το …Αζερμπαιτζάν, ενώ είναι γνωστό ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την ανάγκη της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα ο Γ.Μανιάτης μίλησε για «αυτογελοιοποίηση» της κυβέρνησης και «παρακάλια προς την Τρόικα» ενώ υποστήριξε ότι είναι η πρώτη φορά που κυρώνεται σύμβαση δίχως την παρουσία του αρμόδιου υπουργού.

Ανταπαντώντας ο Σ.Φάμελλος τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ενώ την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί δημόσια με τις προτάσεις της τις θέσεις του ΔΝΤ και των δανειστών. «Ναι κύριοι, πράγματι διαπραγματευόμαστε» κι αυτό «γιατί κάποιοι εισάγουν ζητήματα εκτός της συμφωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε προς την Ν.Δ ότι «δεν έχετε καταθέσει καμμία άλλη πρόταση από τις κατά καιρούς θέσεις του αντιπροέδρου σας το να εφαρμόσουμε τις κατευθύνσεις του ΔΝΤ».

Ο Σ.Φάμελλος πρόσθεσε ότι «σήμερα που η χώρα διαπραγματεύεται για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ενέργειας και της ΔΕΗ η Ν.Δ εξαγγέλλει ως δικό της πρόγραμμα της προτάσεις των δανειστών». Όπως είπε το πρόγραμμα που έδωσε στην δημοσιότητα «προβλέπει πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα και ιδιωτικοποίηση της ΔΕ ενώ εμείς διεκδικούμε να έχει η ΔΕΗ το δικό της δρομολόγιο». Επίσης η Ν.Δ «ζητάει 66% ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ» και έτσι «έρχεται να παραχωρήσει κάτι που η χώρα έχει κερδίσει στην διαπραγμάτευση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter