Φάμελλος: Κανένα επιπλέον βάρος για τον πολίτη στην τιμή του νερού

Φάμελλος: Κανένα επιπλέον βάρος για τον πολίτη στην τιμή του νερού

«Δεν θα υπάρχει πλέον κάποιο επιπλέον βάρος για τον πολίτη στην τιμή του νερού» δήλωσε κατηγορηματικά από την Άρτα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως επιδίωξη δεν είναι η αύξηση του τέλους περιβάλλοντος, που περιλαμβάνεται ήδη στους λογαριασμούς του νερού, αλλά η μείωσή του, καθώς αυτό έχει επιβληθεί πλέον «με την δημιουργική πολιτική που ψηφίσαμε και θεσπίσαμε, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις για τους δημότες».

Ο Σωκράτης Φάμελλος που βρέθηκε στην Άρτα για τις εργασίες της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, συζήτησε με τους αυτοδιοικητικούς τη νέα πολιτική που αφορά στην διαχείριση των υδατικών πόρων στην Περιφέρεια της χώρας, η οποία, όπως επισήμανε, «αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα και την παροχή σε ένα κοινωνικό αγαθό, που οφείλουμε να το εξασφαλίσουμε και να είναι διαθέσιμο για όλους τους πολίτες».

Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν και η επικαιροποίηση των υδατικών σχεδίων, που ολοκληρώνεται το τέλος του 2017, έτσι ώστε να καλυφθούν, όπως υπογράμμισε, 6 χρόνια καθυστέρησης στην ανάπτυξη πολιτικής για τα νερά. «Η χώρα μας έχει μείνει πάρα πολύ πίσω, κινδύνεψαν οι ευρωπαϊκοί πόροι. Ήμασταν σε καθεστώς υπό αίρεση στη Ευρωπαϊκή Ένωση και το λύνουμε. Ταυτόχρονα προχωρούμε μαζί με την ΕΔΕΥΑ σε ένα μεγάλο πλάνο για 200 εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων σε όλους τους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, για να είναι η χώρα σύννομη για το 2020» πρόσθεσε.

Ο υπουργός μίλησε για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, μαζί με την Ένωση των ΔΕΥΑ και η κάθε μια ξεχωριστά, ώστε να καλυφτεί ο χαμένος χρόνος και η χώρα μας πρέπει να μπει στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και στο Περιβάλλον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter