Φάμελλος: Ο Σόιμπλε δεν είναι καταλύτης για συμφωνία

Φάμελλος: Ο Σόιμπλε δεν είναι καταλύτης για συμφωνία

«Ο κ._x000D_
Σόιμπλε, οι αντιλήψεις που έχει το ΔΝΤ είναι τα συμφέροντα, δεν είναι ο_x000D_
καταλύτης, ο καταλύτης είναι οι πολίτες και αυτό το έχουμε ξεχάσει τα τελευταία_x000D_
χρόνια ή μας έχουν κάνει να το ξεχάσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός_x000D_
Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Διεκδικούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη συμφωνία, χρειαζόμαστε ακόμα κάποια βήματα για να κλείσει» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ενόψει της συζήτησης για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup.και συμπλήρωσε: «Αξίζει στους Έλληνες και έχουμε κάνει πάρα πολλά, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρει μία χώρα της Ευρώπης, όταν είναι με το παραπάνω συνεπής».

«Ο καταλύτης είναι ο συσχετισμός δυνάμεων και στον βαθμό που επηρεάζεται από την κοινωνία και τις ανάγκες της αυτό είναι θετικό. Σήμερα ο συσχετισμός δυνάμεων είναι θετικός, αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί πιέζονται από την ανάγκη, την κοινωνία ή την πολιτική τους αντίληψη και οδηγούνται προς μία λύση, η οποία είναι καλύτερη για τους πολίτες», διευκρίνισε, εκτιμώντας πως «η στάση που έχει αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή πολιτική, η στάση των περισσότερων ηγετών της ΕΕ, η συμμαχία των χωρών του Νότου, η συζήτηση που γίνεται στους σοσιαλιστές, οι εκλογές στη Γερμανία, όλα συνηγορούν στο ότι πρέπει να υπάρχει λύση», σημείωσε επίσης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πολιτικές συμμαχίες σε εσωτερικό επίπεδο, που μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο της Ελλάδα από την κρίση, ο κ. Φάμελλος παρατήρησε: «Η κρίση έχει αντανάκλαση και στα κόμματα της χώρας μας. Στις εκλογές του 2015 κατεδαφίστηκε το παλιό δικομματικό σύστημα. Είμαστε σε μία γενέθλια περίοδο της πολιτικής, μαζί με την οικονομία και δεν μπορεί παρά η νέα οικονομία να δημιουργήσει και νέα πολιτική στη χώρα μας». Πρόσθεσε ακόμη ότι «χρειάζεται μία συζήτηση για μία νέα σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα», καθώς και ότι «στο επίπεδο της κοινωνίας υπάρχουν συνομιλητές με τον ΣΥΡΙΖΑ […] και δεν είναι μόνο στην αριστερή πλευρά της πολιτικής, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν καθορίζονται πλέον από το δίπολο Αριστερά-Δεξιά, αλλά π.χ. από το δίπολο εργασία-δικαιοσύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter