«Φασίστα δικτάτορα» χαρακτήρισε τον Ερντογάν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Φασίστα δικτάτορα» χαρακτήρισε τον Ερντογάν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κινηθεί νομικά ενάντια στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μπουλέντ Τεζκάν, καθώς ο τελευταίος χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «έναν φασίστα δικτάτορα».

Σε μία από τις πλέον σφοδρές φραστικές επιθέσεις ενάντια στον Ερντογάν από υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, ο Τεζκάν έκανε λόγο για μια «ατμόσφαιρα φόβου» που επικρατεί στην Τουρκία.

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τον κόσμο και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα φόβου, παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμα να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», τόνισε ο Τεζκάν σε μια ομιλία του στην δυτική πόλη Ραιδεστό, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλιά του φέρονται να ήταν προς υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, μέλους του CHP, που ανακρίθηκε αυτό το μήνα από τις αρχές, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο σε ένα συνέδριο του κόμματος.

«Δεν ξέρω αν ο δήμαρχός μας το είπε αυτό ή όχι. Εγώ, εδώ στην Ραιδεστό, το λέω τώρα: Ο Ερντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας», είπε χαρακτηριστικά ο Τεζκάν.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προεδρικού γραφείου και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η προσβολή του προέδρου συνιστά έγκλημα στην Τουρκία, που τιμωρείται έως και με τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter