Φασίστες και αντιφασίστες, το ίδιο και το αυτό για τον Θάνο Τζήμερο

Φασίστες και αντιφασίστες, το ίδιο και το αυτό για τον Θάνο Τζήμερο

Την άποψή του για την ρατσιστική βία και την προσπάθεια να αναστηθεί το τέρας του ναζισμού και της ακροδεξιάς εκφράζει ο Θάνος Τζήμερος με ανάρτησή του στο Facebook και με αφορμή τα γεγονότα στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο Σάρλοτσβιλ.

Ο ίδιος θεωρεί «φασίστες» τους αντιφασίστες, γιατί -εκτός των άλλων- οι δεύτεροι επιτέθηκαν στους πρώτους…

Η σχέση επίθεσης και άμυνας, μάλλον δεν έχει σημασία…

Επίσης, όλες οι ιδέες είναι σεβαστές, προφανώς και των ναζί και των φασιστών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο μπορείς να διαδίδεις τις φασιστικές σου ιδέες και να κάνεις φεστιβάλ “κόκκινου” και “μαύρου”, προφανώς γιατί είναι το ίδιο και το αυτό.

Έτσι συμφωνεί με τον Τραμπ που κράτησε τις αποστάσεις… αν και όπως επισημαίνει έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντιπάθειά του προς το πρόσωπο του αμερικανού προέδρου.

Τώρα, αφού οι φασίστες μπορούν (για τον κ. Τζήμερο) να διαδίδουν τις ιδέες τους, τι πρόκειται να γίνει.

Άλλο να διαδίδεις τις ιδέες, άλλο να συμμετέχεις στις εκλογές όπου πρέπει να σεβαστείς τους κανόνες…

Τώρα πόσοι φασίστες σεβάστηκαν τους κανόνες και τι έκαναν την εξουσία μόλις την πήραν, μάλλον είναι ψιλά γράμματα…

Ψιλά γράμματα είναι και το ίδιο το περιεχόμενο του ναζισμού και του φασισμού, κατά πόσο δηλαδή σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Τι ακριβώς γράφει ο Θάνος Τζήμερος:

Την άποψή μου για τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ, μετά από πολύ ψάξιμο, την εκφράζει 100% αυτό που είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια Μακόλιφ: «Πολλοί άνθρωποι αναμένονται (το Σάββατο) στο Σάρλοτσβιλ θέλοντας να εκφράσουν ιδέες που πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένου εμού, θεωρούν απαίσιες. Εφόσον το κάνουν ειρηνικά, είναι δικαίωμά τους».

Την ίδια άποψη όμως δεν είχαν οι φασίστες των αυταποκαλούμενων αντιφασιστικών οργανώσεων οι οποίοι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους φασίστες της άλλης πλευράς, “απαγορεύοντάς” τους να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις. Η σύγκρουση γενικεύτηκε με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η δημοκρατία δεν διώκει τις ιδέες. Μπορείς να πιστεύεις σε ό,τι απαίσιο, απάνθρωπο και εγκληματικό θες, για παράδειγμα στον Χίτλερ ή στον Στάλιν. Μπορείς επίσης να το διαδίδεις. Μπορείς να καλείς ομοϊδεάτες και να κάνετε συγκεντρώσεις ή φεστιβάλ φασισμού, κόκκινου ή μαύρου. Είσαι υποχρεωμένος στη δημοκρατία, να επιτρέψεις να το κάνουν και οι άλλοι φασίστες, κόκκινοι ή μαύροι.

Όταν επιτίθεσαι με όπλα και με καδρόνια εναντίον των αντιπάλων είσαι επίσης φασίστας, όποια αντίληψη και να έχεις για τον εαυτό σου.

Άρα πολύ σωστά ο Τραμπ (την αντιπάθειά μου για τον οποίον έχω εκφράσει πλειστάκις) καταδίκασε την βία που προήλθε από πολλές πλευρές, ενώ οι κορεκτίλες ήθελαν η μία πλευρά να έχει το μονοπώλιο της βίας και να καταδικάζεται μονίμως η άλλη.

Υ.Γ. Φυσικά, για να μην παρεξηγούμαστε, άλλο πράγμα είναι η ελεύθερη έκφραση των ιδεών και άλλο η συμμετοχή στις εκλογές. Μπορείς να πιστεύεις ότι η δικτατορία, μαύρη ή κόκκινη, είναι ο καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης. Για να πάρεις όμως μέρος στις εκλογές θα πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού. Τέλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter