Φάτε μάτια ψάρια

Φάτε μάτια ψάρια

Όλοι έχουμε αντιδράσει στη θέα γυμνού σώματος και όλων μας η φαντασία έχει ενεργοποιηθεί.

 Στη Φινλανδία ερευνητές του εγκεφάλου έχουν αποδείξει και με πειράματα ότι πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Ο εγκέφαλος επιταχύνει την επεξεργασία των ερεθισμάτων που δίνουν οι αισθήσεις όταν βρίσκεται υπό σεξουαλική επίδραση.

Ερευνητές των πανεπιστημίων του Τάμπερε και του Αλτο της Φινλανδίας έδωσαν σε 15 ανθρώπους να δουν φωτογραφίες γυμνών ανθρώπων και άλλων που φορούσαν μόνο μαγιό. Ενδιάμεσα σε αυτές τις φωτογραφίες τούς παρουσίαζαν άλλες που απεικόνιζαν αδιάφορα πρόσωπα, αυτοκίνητα, κοσμήματα και υπερμοντέρνα, πολυτελή σπίτια. Φυσικά οι επιστήμονες ήδη γνώριζαν ότι συγκεκριμένη περιοχή στο πίσω μέρος του εγκεφάλου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην αίσθηση που προκαλείται από τη θέα ανθρώπων. Επίσης, οι ερευνητές γνώριζαν ότι τα σήματα συνήθως εμφανίζονται ως ισχυρές αρνητικές «εκδηλώσεις» στις μετρήσεις που γίνονται με ΗΕΓ (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα). Αυτό που ήθελαν να μελετήσουν ήταν πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στη θέα γυμνών ανθρώπων.

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα κάθισαν σε μια καρέκλα μπροστά σε ένα μόνιτορ και είδαν τις φωτογραφίες τοποθετημένες με τυχαία σειρά τη μία πίσω από την άλλη. Ταυτόχρονα οι ερευνητές μετρούσαν τις αντιδράσεις τους στις οπτικές εντυπώσεις με ΗΕΓ, έχοντας τοποθετήσει στο κεφάλι τους ηλεκτρόδια για να μπορούν να καταγράφουν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου. Οι μετρήσεις αποκάλυψαν ότι η θέα γυμνών σωμάτων διεγείρει πολλά νευρικά δίκτυα. Τα εγκεφαλικά κύτταρα εργάστηκαν σε χρόνο μικρότερο των 120 msec επεξεργαζόμενα εικόνες ολόγυμνων ανθρώπων – ήταν μια δραστηριότητα πιο έντονη σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις όπου δεν υπήρχαν εικόνες γυμνών ανθρώπων. Οταν οι συμμετέχοντες έβλεπαν εικόνες ατόμων που φορούσαν μαγιό, ο εγκέφαλός τους αντιδρούσε σχεδόν στον ίδιο βαθμό. Ακόμα και η θέα ενός προσώπου παρείχε κάποια δραστηριότητα, ενώ οι υπόλοιπες φωτογραφίες δεν είχαν σε καμία περίπτωση την ίδια επίδραση.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για ποιον ακριβώς λόγο αντιδρά έτσι ο εγκέφαλος. Η μόνη εξήγηση που δίνουν είναι ότι από τη φύση του ο άνθρωπος έχει ανάγκη να είναι αποτελεσματικός σχετικά με την επιλογή σεξουαλικού συντρόφου για να μπορεί να αναπαραχθεί και προφανώς η θέα του γυμνού σώματος ενεργοποιεί τα εγκεφαλικά κέντρα που συνδέονται με αυτήν τη διαδικασία.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter