FAZ: Νέες γερμανικές μίζες για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

FAZ: Νέες γερμανικές μίζες για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

Ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για νέες κατηγορίες περί δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων από γερμανικές εταιρείες, προκειμένου να αναλάβουν εργολαβίες για εξοπλιστικά προγράμματα στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης αναφέρει ότι «η εισαγγελία της Βρέμης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε πρώην μάνατζερ εξοπλιστικών εταιρειών. Είναι ύποπτοι για δωροδοκία αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Η FAZ έχει πληροφορίες από την εισαγγελία της Βρέμης, σύμφωνα με την οποία, «τέσσερις Γερμανοί και ένας Έλληνας, πρώην συνεργάτες της εξοπλιστικής εταιρείας Rheinmetall Defense Electronics, κατέβαλαν μεταξύ 1998 και 2011 χρήματα σε Έλληνες αξιωματούχους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγγελία για παράδοση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad. (…) Επιπλέον, μέσω της δωροδοκίας αυτής, προωθήθηκε και η παράδοση (σ.σ. πώληση) συστημάτων ελέγχου πυρός για τα (σ.σ. άρματα μάχης) Leopard 2, τα οποία παρέδωσε η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei-Wegman».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η εισαγγελία θεωρεί τη δωροδοκία ιδιαίτερα βαριά υπόθεση. Πρόκειται για ένα μέγεθος της τάξεως των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter