Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Μεγάλες γιορτές αθλητισμού για δεύτερη χρονιά σε όλη την Ελλάδα

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Μεγάλες γιορτές αθλητισμού για δεύτερη χρονιά σε όλη την Ελλάδα

O ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα περιοχές της Ελλάδας.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου 770 παιδιά και 1.000 γονείς και συνοδοί συμμετείχαν σε δράσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο των φεστιβάλ εστιάζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολουθούν σεμινάρια και συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου παγκοσμίως νεανικού αθλητικού μοντέλου. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που υλοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν 9.000 παιδιά και 15.000 γονείς–συνοδοί και πραγματοποιήθηκαν δέκα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές–Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες που συμμετέχουν, επωφελούνται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

· Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους

· Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA

· Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό

· Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά

· Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα επόμενα Φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο είναι: Πάτρα, Αθήνα-Περιστέρι, Άργος, Θεσσαλονίκη (Στάδιο Αμπελοκήπων), Ιωάννινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο), Βόλος και Αθήνα-Καλλιθέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» και τα Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

  1. Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter