FIFA για Grexit: Ζητάμε άμεσα συγκεκριμένες εγγυήσεις και μέτρα

FIFA για Grexit: Ζητάμε άμεσα συγκεκριμένες εγγυήσεις και μέτρα

Συγκεκριμένες εγγυήσεις προκειμένου να σταματήσουν άμεσα τα περιστατικά βίας και λήψη αυστηρών μέτρων, απαιτεί η FIFA από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου να αποφευχθεί το Crexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως τόνισε με αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φεντόρ Τουρμπίν.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την FIFA, σε μία προσπάθεια διερεύνησης των εξελίξεων, μετά την έκθεση του Αυστριακού προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην έκθεσή του προς τη FIFA, ο οποίος εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αμεση ήταν η ανταπόκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που απασχολείται ιδιαίτερα με το ελληνικό ζήτημα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.

«Η FIFA έλαβε γνώση της άρσης απαγόρευσης διεξαγωγής των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου και ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία επιβλέπει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπέβαλε έκθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Ενώσεων μελών της FIFA. Πέρα από την άρση της απαγόρευσης, η FIFA απαιτεί συγκεκριμένες εγγυήσεις ότι τα επεισόδια βίας θα σταματήσουν, επιτρέποντας έτσι την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στις εθνικές διοργανώσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Περαιτέρω ενημερώσεις για το θέμα αυτό θα κοινοποιηθούν εγκαίρως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φεντόρ Τουρμπίν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter