Φλόριντα: «Αθώος» δηλώνει τώρα ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο

Φλόριντα: «Αθώος» δηλώνει τώρα ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο

Ο πρώην Αμερικανός στρατιώτης, Εστέμπαν Σαντιάγκο Ρουίζ που είναι αντιμέτωπος με την ποινή του θανάτου, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε στις αρχές Ιανουαρίου 5 ανθρώπους σε αεροδρόμιο της Φλόριντας, δήλωσε σήμερα αθώος ενώπιον ενός ομοσπονδιακού δικαστή.

Φορώντας την κόκκινη φόρμα των κρατουμένων που είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, με χειροπέδες σε χέρια και πόδια, ο Εστέμπαν Σαντιάγκο Ρουίζ, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου του Φορτ Λοντερντέιλ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επίσημης απαγγελίας των 22 κατηγοριών σε βάρος του.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει την θανατική ποινή ή την ποινή ισόβιας κάθειρξης εφόσον καταδικαστεί.

«Ο κύριος Εστέμπαν Σαντιάγκο Ρουίζ δηλώνει αθώος» είπε ο συνήγορός του, Έρικ Κόεν, απευθυνόμενος στον ομοσπονδιακό δικαστή Μπάρι Σέλτζερ.

Ο δικαστής ανέγνωσε μία προς μία τις 22 κατηγορίες, ρωτώντας τον κατηγορούμενο εάν τις κατανοεί. «Ναι» απάντησε εκείνος σε κάθε μία εξ αυτών, με ήρεμη φωνή.

Μετά τη σύλληψη του, ο Σαντιάγκο είχε ομολογήσει στους ανακριτές ότι είχε σχεδιάσει την επίθεση που διέπραξε στο αεροδρόμιο Φορτ Λοντερντέιλ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια του Μαϊάμι.

Πρώην στρατιωτικός, ο Ρουζ μετέβη αεροπορικώς την 6η Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Φλόριντας, από το Ανκορέιτζ στην Αλάσκα, όπου διέμενε.

Οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο πιστόλι 9 χιλιοστών, το οποίο μετέφερε στις αποσκευές του, άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πλήθους στην ζώνη παραλαβής αποσκευών.

Ο κατηγορούμενος είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις το διάστημα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2007 και του Αυγούστου του 2016 κι ήταν κάτοχος στρατιωτικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και αστυνομικών το πρώην στέλεχος της Εθνοφρουράς, που είχε μεταβεί από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2011 στο Ιράκ, πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Την 7η Νοεμβρίου ο άνδρας είχε πάει στο γραφείο του FBI στο Ανκορέιτζ κι είχε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, δηλώσει ότι τον είχαν υποχρεώσει να εργάζεται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κι ότι η CIA ήλεγχε το πνεύμα του για να τον αναγκάσει να παρακολουθεί βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter