Φλωρεντία: Ιστορική αναγνώριση υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρι

Φλωρεντία: Ιστορική αναγνώριση υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρι

Ιταλικό δικαστήριο στη Φλωρεντία αναγνώρισε επίσημα σήμερα την υιοθεσία δυο παιδιών από ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην Βρετανία.

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει με έμφαση ότι πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση αυτού του είδους στην χώρα, η οποία δεν διαθέτει νόμο που να ρυθμίζει το δικαίωμα υιοθεσίας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών και γυναικών.

«Πρόκειται για μια απόλυτα κατοχυρωμένη υιοθεσία από μέρους δύο ανδρών που δεν είχαν βιολογική σχέση με τα δύο παιδιά», τονίζουν οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των οικογενειών τους.

Το δικαστήριο της Φλωρεντίας, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στήριξε την απόφασή του στην Συνθήκη της Χάγης που αφορά τις διεθνείς υιοθεσίες και η οποία τονίζει ότι «δεν τίθεται κάποιο όριο σχετικά με το φύλο των γονέων που μπορούν να υιοθετήσουν, αλλά ζητά να εξακριβωθεί ότι οι θετοί γονείς είναι ικανοί και κατάλληλοι για τον ρόλο αυτό».

Παράλληλα οι ιταλοί δικαστές, υπογράμμισαν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη, πρώτα απ΄όλα, το συμφέρον του παιδιού και το δικαίωμά του να ισχύει επίσημα και στην Ιταλία η υιοθεσία που πραγματοποιήθηκε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter