Folli Follie: Πιστωτικό γεγονός στο ομόλογό της σε ελβετικό φράγκο

Folli Follie: Πιστωτικό γεγονός στο ομόλογό της σε ελβετικό φράγκο

Σε δρόμο χωρίς επιστροφή βαδίζει πλέον η Folli Follie, καθώς η UBS, μετά την ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας στις 14 Αυγούστου για την επίδοση καταγγελίας εκ μέρους του τίτλου Schuldschein για ποσό ύψους 20 εκατ., ζήτησε τη διαπραγμάτευση των ομολόγων της εταιρίας σε σταθερή τιμή (flat basis).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η UBS ανέφερε πως η εταιρεία ενημέρωσε τους πιστωτές της για πιστωτικό γεγονός (event of default) στο ομόλογο σε ελβετικό φράγκο, ύψους 150 εκατ. και λήξεως 2021. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως συντρέχουν λόγοι καταγγελίας του ομολογιακού από τους κατόχους του, με την εταιρεία να καλείται να αντιμετωπίσει συντονισμένες αιτήσεις αποζημιώσεων.

Από την UBS ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, δεδομένου ωστόσο ότι τα ομόλογα είναι εισηγμένα στο ελβετικό χρηματιστήριο ως «άμεσο μέτρο» ζητήθηκε από το SIX Swiss Exchange Ltd να τελούν οι τίτλοι υπό διαπραγμάτευση σε σταθερή τιμή (flat basis).

Οι κινήσεις των ομολογιούχων αναμένεται να κλιμακωθούν, γεγονός που καθιστά κομβικής σημασίας την επικείμενη δικαστική απόφαση για την προστασία από τους πιστωτές, που έχει ζητήσει η Folli Follie και θα εκδικαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου παραδέχθηκε πως από τις 9 Aυγούστου 2018 έλαβε ειδοποίηση καταγγελίας που καθιστά οφειλή 20 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμη και την κατάπτωση της σχετικής εγγύησης από ομολογιούχο. Πρόκειται για ένα Schuldschein, δηλαδή για δανειακή σύμβαση, η οποία διέπεται από το γερμανικό Δίκαιο.

Κατά την 13η Αυγούστου 2018, οι κύριες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις των εταιριών του Ομίλου στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική ήταν ως εξής:

• Schuldscheindarlehen: EUR 51 εκατομμύρια (για ποσά EUR 31 εκατομμύρια και EUR 20 εκατομμύρια)

• Μετατρέψιμα ομόλογα: EUR 249,5 εκατομμύρια

• Ομόλογα CHF: CHF 150 εκατομμύρια

• Υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις: EUR 18 εκατομμύρια

• Λοιπός τραπεζικός δανεισμός: EUR 47 εκατομμύρια και GBP 10 εκατομμύρια (εξαιρώντας, για τους σκοπούς αυτούς, CHF 19 εκατομμύρια για υποχρεώσεις που είναι πλήρως εξασφαλισμένες κατά τον τρόπο που περιγράφεται στις οικονομικές καταστάσεις 2016 και 2017).

H εταιρεία θυμίζει ότι έχει ορίσει την Rothschild ως κύριο χρηματοοικονομικό της σύμβουλο, έχει αναθέσει στην Ernst & Young τη διενέργεια ειδικού ελέγχου ορισμένων στοιχείων της χρήση 2017 και στην Alvarez & Marsal (A&M) την διενέργεια δικανικής αξιολόγησης (forensic review) των ασιατικών θυγατρικών. Η A&M προβλέπεται να ολοκληρώσει το έργο της προς το τέλος Αυγούστου και η ΕΥ το δικό της έργο κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου μετά την λήψη της αξιολόγησης της A&M.

Παράλληλα γνωστοποιεί ότι ανέθεσε πρόσφατα στην Deloitte Business Solutions S.A. (Deloitte) να συνδράμει στην εκπόνηση προβλέψεων βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, να παράσχει υποστήριξη στην επικαιροποίηση του πλέον πρόσφατου επιχειρηματικού σχεδίου και να καταρτίσει μοντέλο ανάλυσης χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων (entity priority analysis) προς χρήση στις μελλοντικές συζητήσεις αναδιάρθρωσης με τους χρηματοοικονομικούς πιστωτές και άλλους ενδιαφερομένους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter