«Φόρμουλα 1» μόνον για γυναίκες!

«Φόρμουλα 1» μόνον για γυναίκες!

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτου, μόνο για γυναίκες, σε μια προσπάθεια να βρεθούν «αστέρια» γένους θηλυκού που θα μπορούσαν στη συνέχεια να κάνουν το «βήμα» για τη Φόρμουλα 1. 

Η διοργάνωση με την ονομασία “W Series” θα αρχίσει το 2019 και έχει την υποστήριξη αρκετών μεγάλων ονομάτων της Φόρμουλα Ένα, συμπεριλαμβανομένων του Βρετανού νικητή 13 γκραν πρι, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, και του επικεφαλής σχεδιαστή της Red Bull, Άντριαν Νιούι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία γυναίκα που εκκίνησε σε αγώνα της Φόρμουλα 1 ήταν η Ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι το 1976.

Το “W Series” έχει στόχο να προσελκύσει μέχρι 20 από τις καλύτερες οδηγούς στον κόσμο, οι οποίες θα «τρέξουν» σε έξι αγώνες στην Ευρώπη, διεκδικώντας συνολικά έπαθλα 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Οι αγώνες θα έχον διάρκεια 30 λεπτών και ένας εξ αυτών θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αναμένεται μακροπρόθεσμα η διεύρυνση του πρωταθλήματος σε Αυστραλία, Ασία και Αμερική. Τα μονοθέσια θα είναι πανομοιότυπα, προδιαγραφών Φόρμουλα 3, και θα παρέχονται στις οδηγούς από την διοργάνωση. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι δωρεάν, ενώ οι οδηγοί θα επιλέγονται μέσα από ένα πρόγραμμα, το οποίο θα αξιολογεί τις ικανότητές τους. Η νικήτρια θα λάβει 500.000 δολάρια, τα οποία θα τη βοηθήσουν στη συνέχεια της καριέρας της, καθώς επίσης υποστήριξη και συμβουλές από τους εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στο “W Series”.

Στους κριτές θα συμπεριλαμβάνονται ο Κούλθαρντ, ο πρώην διευθυντής της McLaren, Ντέιβ Ράιαν, ο οποίος είναι ο αγωνιστικός διευθυντής του πρωταθλήματος, και ο Νιούι, ο οποίος είναι μέλος συμβουλευτικού συμβουλίου.

Ο Κούλθαρντ εξέφρασε την πίστη ότι άνδρες και γυναίκες μπορούν να αγωνιστούν επί ίσοις όροις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ υπογράμμισε πως η υπάρχουσα δομή «δεν έχει δουλέψει» για να βρεθεί μια κορυφαία γυναίκα οδηγός. Ο Σκωτσέζος τόνισε χαρακτηριστικά: «Εάν θέλεις μια θεμελιώδη αλλαγή στο αποτέλεσμα, χρειάζεσαι μια θεμελιώδη αλλαγή στην διαδικασία. Το “W” είναι μια θεμελιώδης αλλαγή στη δημιουργία μιας ευκαιρίας για να φέρει τα γυναικεία ταλέντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter