Φορο-μπελάδες για αστέρι της Ρεάλ – Στο επίκεντρο των εισαγγελικών αρχών

Φορο-μπελάδες για αστέρι της Ρεάλ – Στο επίκεντρο των εισαγγελικών αρχών

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα που αγωνίζεται στη La Liga κατηγορείται για φορολογική απάτη. Μετά τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μαρσέλο, ο Λούκα Μόντριτς, βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας, καθώς ο Κροάτης κατηγορείται από τις αρχές για φορολογικές ατασθαλίες ύψους 870.728 ευρώ για δικαιώματα της εικόνας του το 2013 και 2014.

Την υπόθεση γνωστοποίησε επισήμως ισπανικό δικαστήριο, με τον διεθνή μέσο των «μερένγκες» και τον εκπρόσωπό του να μην επιθυμούν να σχολιάσουν κάτι επί του παρόντος. Η έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει επίσης τη σύζυγο του Μόντριτς και μια ανώνυμη εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο με την επωνυμία «Ivano S.A.R.L.»

Η δήλωση του αρμόδιου οργάνου αναφέρει ότι ο Μόντριτς υπέγραψε σύμβαση τον Δεκέμβριο του 2012, μεταβιβάζοντας τα δικαιώματα της εικόνας του στην εταιρεία «Ivano», απ΄ όπου έλαβε πληρωμές ύψους 552.485 ευρώ το 2013 και 729.000 ευρώ το 2014. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αρχές, η χορηγός εταιρεία του παίκτη, Nike, κατέβαλλε στη συγκεκριμένη εταιρεία 729.000 ευρώ τα δύο αυτά χρόνια.

Η δικογραφία χαρακτηρίζει ως «ψεύτικη» την εταιρεία «Ivano», η οποία φέρεται να δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη διοχέτευση των δικαιωμάτων της εικόνας του παίκτη και την αποφυγή της καταβολής του φόρου.

Οι ισπανικές φορολογικές αρχές πρόσθεσαν ότι ζήτησαν από τα ισπανικά δικαστήρια να έρθουν σε επαφή με τις αρχές της Νήσου Μαν για να παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τους λογαριασμούς του Μόντριτς, εφόσον ανακαλύψουν την ύπαρξή τους, πράγμα που θα μπορούσε να αυξήσει το ποσό που ο παίκτης κατηγορείται για εξαπάτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter