Φρικτές εικόνες σε ζωολογικό κήπο στην Πάτρα – Ζώα αφήνονται δεμένα να πεθάνουν και αποσυντίθενται (Photos)

Φρικτές εικόνες σε ζωολογικό κήπο στην Πάτρα – Ζώα αφήνονται δεμένα να πεθάνουν και αποσυντίθενται (Photos)

Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν αστυνομικοί και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο πάρκο αναψυχής «Ιπποκάμηλος», στην Πάτρα.

Δεκάδες ζώα ζούσαν σε καθεστώς αιχμαλωσίας, δεμένα ανάμεσα σε σκελετούς και νεκρά ζώα που αποσυντίθεντο δίπλα τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, υπό καθεστώς αιχμαλωσίας ζούσαν «άγρια και ήμερα ζώα, λιοντάρια, τίγρεις, ελάφια και πολλά άλλα». Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε «μετά από επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία με στοιχεία προς όλες τις αρμόδιες αρχές καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στους χώρους της επιχείρησης επισκέψιμους και μη επισκέψιμους».

«Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε σκελετούς ζώων αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα.

Ο ιδιόκτητης συνελήφθη τα δε μέχρι τώρα πρόστιμα που του επεβλήθησαν κατά πληροφορίες μας ανέρχονται σε 60.000 ευρώ.

Στόχος μας, πέρα από την τιμωρία του, να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς από έλλειψη φροντίδας, από ασθένειες, από μοναξιά και κατάθλιψη.

Η Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και για τις συνθήκες διαμονής των ζώων, οι οποίες ήταν καιρό τώρα γνωστές στην περιοχή αλλά κανείς δεν προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες

Λυπούμαστε για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί τον χώρο αυτό επισκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια και σχολεία αδυνατούμε δε να κατανοήσουμε, πως υπάρχουν δάσκαλοι που πραγματοποιούν “εκπαιδευτικές” εκδρομές δείχνοντας στα μικρά παιδιά τα υπερήφανα αυτά ζώα να ζουν τυραννισμένα μέσα στις άθλιες φυλακές τους.

Το υπουργείο Παιδείας στο οποίο και πάλι θα απευθυνθούμε θα πρέπει να απαγορεύσει επιτελούς τις “εκπαιδευτικές” αυτές εκδρομές όπου βασανισμένα αιχμάλωτα άγρια αλλά και ήμερα ζώα γίνονται θέαμα απολύτως αντιεκπαιδευτικό για τα παιδιά για να κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας.

Είναι ντροπή για το Υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter