«Φρούριο» η Βοστόνη ενόψει μιας διαδήλωσης ακροδεξιών και μιας αντιδιαδήλωσης την ίδια ώρα

«Φρούριο» η Βοστόνη ενόψει μιας διαδήλωσης ακροδεξιών και μιας αντιδιαδήλωσης την ίδια ώρα

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σήμερα στους δρόμους της Βοστόνης ώστε να αποτρέψουν βίαια επεισόδια στο περιθώριο μιας συγκέντρωσης ακροδεξιών, μία εβδομάδα μετά τον θάνατο μιας γυναίκας στη Βιρτζίνια, σε αντιρατσιστική διαδήλωση στην πόλη Σάρλοτσβιλ.

Τουλάχιστον 500 αστυνομικοί, πολλοί με ποδήλατα, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο συγκεντρώσεις: τις λίγες εκατοντάδες ακροδεξιούς που εκτιμάται ότι θα παραστούν στην αποκαλούμενη συγκέντρωση για την “Ελευθερία του Λόγου” και τους χιλιάδες που θα συμμετάσχουν την ίδια ώρα σε αντιδιαδήλωση, φοβούμενοι ότι η πρώτη θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα ρατσιστικής προπαγάνδας.

Οι αρχές θα κλείσουν τους δρόμους για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως εκείνη που σημειώθηκε στη Σάρλοτσβιλ, με δράστη έναν νεαρό νεοναζί.

Μετά τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ, η Βοστόνη έχει απαγορεύσει στους διαδηλωτές να κρατούν όπλα οποιουδήποτε είδους, ακόμη και τα κοντάρια όπου στηρίζονται τα πανό και τα πλακάτ. Οι πλανόδιοι πωλητές πρόχειρου φαγητού δεν θα επιτρέπεται να στήσουν τις καντίνες τους στο Μπόστον Κόμον, το παλαιότερο πάρκο της πόλης.

Εκτός από τις δύο διαδηλώσεις της Βοστόνης, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα και στο Τέξας. Το παράρτημα της οργάνωσης “Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν” στο Χιούστον οργανώνει μια συγκέντρωση υπέρ της απομάκρυνσης ενός μνημείου του “Πνεύματος της Συνομοσπονδίας” από ένα πάρκο. Επίσης στο Ντάλας ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα διαδηλώσουν κατά των υπέρμαχων της λευκής υπεροχής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter