Φθηνοί λαϊκιστές με κοντή μνήμη

Φθηνοί λαϊκιστές με κοντή μνήμη

«Ντέρμπι» -λένε- έγινε στην Βουλή, σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου. Η τροπολογία ψηφίστηκε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ και ειδικότερα ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για φωτογραφική τροπολογία που αφορά στην εταιρία ΣΕΚΑΠ (Ελληνική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης) και τον ιδιοκτήτη της Ιβάν Σαββίδη, όπου διαγράφονται πρόστιμα ύψους 35-38 εκατ. ευρώ, για υπόθεση λαθρεμπορίου σε μια περίοδο πολύ πριν την εξαγοράσει ο Σαββίδης. Το πρόστιμο προκύπτει από πρόσθετους φόρους, τέλη και προσαυξήσεις.

Αφήνω στην άκρη ότι τα χρέη από τα πρόστιμα δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο, πολύ πιο απλοϊκό και… ποδοσφαιρικό, προκειμένου να καταλάβουμε όλοι πόσο… οργισμένη αντίδραση ήταν αυτή του Κυριάκου, του Λοβέρδου και των άλλων βουλευτών, «γαλάζιων» και «πράσινων»…

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως οι ψηφοφόροι έχουν πολύ κοντή μνήμη και ξεχνούν πολύ εύκολα. Αυτό είναι σίγουρο και δεν περιμέναμε τη προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Επειδή λοιπόν, δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου, να ρωτήσουμε κάτι άλλο τους «αγανακτισμένους» βουλευτές που σήκωσαν τη σημαία της «επανάστασης» τους, για τα σβησμένα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ και της κάθε ΣΕΚΑΠ. Και αφορά στην ποδοσφαιρική πλευρά του ζητήματος…

…Όταν λοιπόν, το 2015, σβήστηκαν τα πρόστιμα και οι όποιες προσαυξήσεις αυτών, από ένα τεράστιο συνολικό χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ και το οποίο οδηγούσε τον σύλλογο σε διάλυση, γιατί κανείς «γαλάζιος» ή «πράσινος» βουλευτής δεν εξεγέρθηκε τότε;

Και όχι μόνο δεν εξεγέρθηκε, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς πίεζαν, ο καθένας με τον τρόπο του, να χαριστεί το ποσό των 10-11 εκατ ευρώ, που αφορούσε σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, να πειστεί η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ ήταν και τότε…), να κάνει δεκτό το αίτημα Σαββίδη, να πληρώσει «cash» το πρωτογενές χρέος των 11 εκατ. ευρώ και να σωθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αν κάποιοι διαφωνούσαν, δεν το γνωρίζουμε. Όμως δεν το φώναξαν, δεν το δήλωσαν, δεν βγήκαν από τα ρούχα τους, επειδή ακόμη 11 εκατ. ευρώ θα βάρυναν τις πλάτες του κοσμάκη. 

Δεν αγανάκτησαν, δεν επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ο ΠΑΟΚ έχει δυναμική, με οπαδούς χιλιάδες ψηφοφόρους, οπότε δεν τόλμησαν να πάνε κόντρα; Μήπως γιατί τρόμαξαν να τα βάλουν με τόσο κόσμο, όπως κάνουν πάντα, όλοι ανεξαιρέτως, τόσα χρόνια, όταν βρίσκονται μπροστά σε λαϊκίστικα διλήμματα που αφορούν λαοπρόβλητες ομάδες και χαρίζονται χρέη αφειδώς, ειδικά στις «μεγάλες;».

Τους έπιασε ο πόνος και δήθεν ξεσηκώθηκαν για την ΣΕΚΑΠ, τη στιγμή που οι ίδιοι έταζαν ότι θα κάνουν το ίδιο! Και πριν δύο χρόνια, που σβήστηκαν πρόστιμα μιας άλλης εταιρείας, ποδοσφαιρικής (αυτής του ΠΑΟΚ), σφύριζαν αδιάφορα. Προφανώς όλα εξαρτώνται από τα ύψος των προστίμων. Μέχρι 12 εκατομμύρια σβήνονται χαλαρά. Από κει και πάνω, χαλάει… η γόμα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter