Φώφη Γεννηματά: Δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε μυλόπετρες Τσίπρα-Μητσοτάκη

Φώφη Γεννηματά: Δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε μυλόπετρες Τσίπρα-Μητσοτάκη

«Εκλογικός μας πήχης είναι να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, και πρόσθεσε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής, είναι να προτείνει τους όρους για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση κι όχι μόνο από τα μνημόνια.

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα συναινέσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στη έξοδο από την κρίση; Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;» αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά. «Ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η επικεφαλής του, ενώ αντέκρουσε τις πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται στις μυλόπετρες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει δεδομένη πλειοψηφία πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα υπάρχει μετεκλογικά κυβερνητική πλειοψηφία.

Σχετικά με τα ανοίγματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στελέχη της Κεντροαριστεράς, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «είναι άλλο πράγμα τα πολιτικά ανοίγματα κι άλλο η μικροκομματική προσέγγιση με παλαιοκομματικές τακτικές».

Η κ. Γεννηματά προσδιόρισε τις διαφορές του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λέγοντας ότι στη ΔΕΘ, «ο κ. Τσίπρας δεν διατύπωσε καμία πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ η κοινωνική του πολιτική βασίζεται στα επιδόματα φιλανθρωπίας. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, δεν είπε λέξη για τις ευθύνες της ΝΔ για το πώς μπήκαμε στη κρίση, για το κοινωνικό κράτος σήμερα, ενώ μίλησε για ανάπτυξη από τους οικονομικά ισχυρούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη που έχει σηκώσει το βάρος της κρίσης».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πριν από το καλοκαίρι ζήτησε να μην περικοπούν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε με πολιτική σκοπιμότητα να ψηφίσει αυτό το μέτρο για να περάσει το Μεσοπρόσθεσμο και να δώσει τα αντίμετρα. Επέμεινε στη αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί σε χαμηλές συντάξεις.

Όσον αφορά την στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τις συνεργασίες που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τους άξιους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους του, κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει πίσω μας, καλώς να ορίσει». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter