Φώφη: Για την ψηφοφορία δεν υπάρχει διαφωνία – Δεν υπάρχει εγγύηση του αδιάβλητου της διαδικασίας

Φώφη: Για την ψηφοφορία δεν υπάρχει διαφωνία – Δεν υπάρχει εγγύηση του αδιάβλητου της διαδικασίας

«Όσον αφορά την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δεν υπάρχει διαφωνία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο κ. Αλιβιζάτος δεν δίδονται εγγυήσεις μέχρι σήμερα». 

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Η Πατρίδα» της Κομοτηνής. «Ακόμα και υποστηρικτής αυτού του εγχειρήματος στην Επιτροπή παραδέχτηκε ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει δύο, τρεις και τέσσερις φορές, ή άλλος να πάρει το pin και άλλος να ψηφίσει τελικά» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει κανένας που θα πει να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς εγγυήσεις.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι χωρίς εγγυήσεις δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά αλλού αυτό το εγχείρημα παρά μόνο στην Εσθονία, με σοβαρότατες κριτικές και εκεί και με υποχρεωτική την αυτοπρόσωπη παρουσία. «Αυτό, δηλαδή, που εμείς λέμε ως ελάχιστη διασφάλιση διαφάνειας και αξιοπιστίας», παρατήρησε και επικαλέστηκε ανάλογη προσπάθεια για «ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε κρατίδιο της Γερμανίας και το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας την έκρινε αντισυνταγματική τη διαδικασία αυτή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν εφαρμόζεται και κανένα κόμμα, ούτε κανένα άλλο σοσιαλιστικό κόμμα στις διαδικασίες του επέλεξε να το υιοθετήσει». «Είναι πολύ σοβαρό το εγχείρημα που κάνουμε, για να το θέσουμε σε αμφισβήτηση και να πάρουμε τόσο σημαντικό ρίσκο χωρίς εγγυήσεις. Ήδη, δύο εταιρείες έχουν αρνηθεί να το αναλάβουν. Επομένως, εγώ δεν βλέπω καμία διαφωνία, βλέπω σοβαρότατο έλλειμμα στο επίπεδο των εγγυήσεων και άρα αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία» υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter