Φώτης Σεργουλόπουλος: Μου έκλεισαν τα μαγαζιά για να δείξουν ότι το κράτος τιμωρεί και τους …επώνυμους

Φώτης Σεργουλόπουλος: Μου έκλεισαν τα μαγαζιά για να δείξουν ότι το κράτος τιμωρεί και τους …επώνυμους

O Φώτης Σεργουλόπουλος με ένα κείμενο-ποταμό στο προφίλ του στο Facebook αναφέρεται στο “λουκέτο” που επέβαλε το ΣΔΟΕ για τα δύο μαγαζιά που διαθέτει. Όπως υποστηρίζει, ο γνωστός παρουσιαστής, έπεσε “θύμα” συνοπτικών διαδικασιών για ένα χρέος 130 ευρώ μόνο και μόνο επειδή είναι επώνυμος.

Διαβάστε την ανάρτηση του Φώτη στο Facebook

Κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων “ARTISANAL” και “SHAMONE”.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η προσφυγή που ασκήσαμε δεν έχει ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε περίπτωση ευδοκίμησής της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή.

Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η αρχή που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το Κράτος “τιμωρεί” αδιακρίτως επωνύμους και μη.

Τέλος, προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος, για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1302207586537986&id=522280917863994

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter