Φωτίου: Αλλάζει ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία

Φωτίου: Αλλάζει ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία

“Μέσα στο μήνα, φέρνουμε νέο νόμο για την αναδοχή και την υιοθεσία. Ιδρύουμε Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής-Υιοθεσίας, στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργήσουν τρία ηλεκτρονικά μητρώα”, γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως τόνισε, «στο πρώτο θα εγγράφεται κάθε παιδί που βρίσκεται σε ίδρυμα ή θα δοθεί για αναδοχή ή υιοθεσία. Στο δεύτερο εγγράφεται κάθε υποψήφιος που επιθυμεί να γίνει ανάδοχος ή θετός γονιός. Θα έχει προηγηθεί ενδελεχής έρευνα για την καταλληλότητά του, δημιουργία του αντίστοιχου φακέλου του υποψηφίου, καθώς και βραχύβια εκπαίδευσή του. Τέλος, το τρίτο μητρώο αφορά τις εγκεκριμένες υιοθεσίες και αναδοχές, ώστε να μπορούν εξουσιοδοτημένοι φορείς να τις εποπτεύουν».

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε, επίσης και σε μία πολύ σημαντική καινοτομία, όπως είπε, η οποία θα επιφέρει τη δραστική επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας. «Ιδρύουμε ηλεκτρονικό μητρώο πιστοποιημένων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, κλπ, ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες, που καθυστερούσαν υπερβολικά, λόγω της αποψίλωσης των κοινωνικών υπηρεσιών των Περιφερειών, των ιδρυμάτων και των δικαστηρίων» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter