Φωτίου: «Εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από την αναδοχή σημαίνει εξαίρεση και των ετερόφυλων»

Φωτίου: «Εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από την αναδοχή σημαίνει εξαίρεση και των ετερόφυλων»

Το επίμαχο άρθρο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε η Θεανώ Φωτίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κρατώντας χαμηλά τους τόνους.

«Εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών σημαίνει και εξαίρεση των ετερόφυλων γιατί θα καταπέσει σε μια βδομάδα» επισήμανε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκαθαρίζοντας πως αν το επίμαχο άρθρο καταπέσει ή αποσυρθεί θα εξαιρεθεί η μεγάλη δεξαμενή των ετερόφυλων ζευγαριών.

Παράλληλα, απέρριψε το επιχείρημα «πασπαρτού» που χρησιμοποιούν αρκετά μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με την ανωριμότητα της κοινωνίας για μια τέτοια προοδευτική τομή. «Η κοινωνία έχει πολλά πράγματα που φοβήθηκε. Θυμηθείτε τι έγινε με τον πολιτικό γάμο και με τις εκτρώσεις» υπενθύμισε και πρόσθεσε πως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το κράτος πρέπει να δείξει τον δρόμο.

«Τι πρότυπα θα πάρει λέτε σε μια ομόφυλη οικογένεια το παιδί…», είπε και αποσαφήνισε πως η ανάδοχη οικογένεια δεν αποκόβει το παιδί από τη φυσική του οικογένεια. «Ανά πάσα στιγμή, το παιδί είναι έτοιμο να ξαναγυρίσει σ’ αυτήν» υπογράμμισε. «Σηκώθηκε ένας αχός δίχως λόγο και αφορμή» σχολίασε η κ. Φωτίου, ενώ επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παρακολουθούν επί δύο με τρία χρόνια το ζευγάρι της αναδοχής. «Επομένως ο νόμος διασφαλίζει τα πάντα, έχοντας τρεις επιστημονικούς ελέγχους» συμπέρανε.

Τόνισε δε ότι πρωτίστως το εν λόγω σχέδιο νόμου καλείται να λύσει και να επισπεύσει τους χρόνους και την επιστημονική κατοχύρωση των διαδικασιών, με απώτερο σκοπό την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που μεγαλώνουν σε δομές δίχως να τηρούνται τα δέοντα.

«Ναι» από ΔΗΣΥ – Ποτάμι

Θετικά εκφράστηκαν επί του άρθρου 8 που ανοίγει το δρόμο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια οι εκπρόσωποι ΔΗΣΥ και Ποταμιού, με την Κατερίνα Μάρκου από πλευράς ΝΔ να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ είναι θετικοί επί της αρχής αλλά όχι επί του συγκεκριμένου άρθρου. Επίσης, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων τάσσονται κατά του νομοσχεδίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter