Γ. Πατούλης: Ανάγκη σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τα απορρίμματα

Γ. Πατούλης: Ανάγκη σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τα απορρίμματα

Χαρακτηρίζοντας ως “υγειονομική βόμβα” τον ΧΥΤΑ Φυλής, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα έχει κορεστεί έως το 2019, ο Γ. Πατούλης, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσα αποτελεσματικές διαδικασίες για την χωροθέτηση των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων.

Την θέση για την εκπόνηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης εξέφρασε και ο επιστημονικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Αντ. Μαυρόπουλος, με το σκεπτικό της αποσυμφόρησης του ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο ζωής. Όπως υποστήριξε ότι “ακόμη και με γερμανικού τύπου διοίκηση στο σκέλος της γραφειοκρατικής διαδικασίας, θα χρειαστούν 4-5 χρόνια για να υλοποιηθούν τα έργα του ΠΕΣΔΑ. Μέχρι την υλοποίησή των έργων για την επόμενη διετία θα περισσέψουν 3 εκατ. τόνοι απορριμμάτων, οι οποίοι σε περίπτωση που έχει κορεστεί ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα ξέρουμε που να τους βάλουμε”.

“Δεν πήραμε απαντήσεις από την κ. Δούρου”

“Στόχος μας δεν είναι να παραμείνουμε η μπανανία της Ευρώπης και να έχουμε χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης. 

Πάντως, τα θέματα που έθεσε ο κ. Πατούλης περιλαμβάνονται στο κείμενο του ΠΕΣΔΑ, ο οποίος προτίμησε μία αντιπαράθεση σε πιο… πολιτικούς τόνους, καθώς δήλωσε πως  “υπήρχε σχέδιο επί Σγουρού, το οποίο κατερρίφθη”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter