Γαβρόγλου για το κουδούνι των 9: Συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς

Γαβρόγλου για το κουδούνι των 9:  Συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς

Χθες, κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι από του χρόνου, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9 το πρωί.

Για το θέμα αυτό, αφού υπήρξαν και αντιδράσεις, επανήλθε σήμερα μιλώντας στο Real fm.

«Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε “ξυπνάει” ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Ο υπουργός Παιδείας όμως έδωσε και άλλη μία διάσταση:

«Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς”, και το πρωί “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως με αυτή την αλλαγή βοηθιούνται πολύ οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο (…)Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter