Γαβρόγλου: Όποιοι αντιστέκονται επειδή χαλάνε μαγαζάκια, θα μας βρουν μπροστά τους

Γαβρόγλου: Όποιοι αντιστέκονται επειδή χαλάνε μαγαζάκια, θα μας βρουν μπροστά τους

Tην αποστροφή των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη βούληση του υπουργείου να ξηλωθούν τα «μαγαζάκια» στον χώρο της Παιδείας, αντέτεινε ο κ. Γαβρόγλου κατά όσων παρουσίασαν το νομοσχέδιο για την «αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβαθμίας εκπαίδευσης», ως κυβερνητική απόπειρα κομματικοποίησης των δομών της Παιδείας.

Κατ’ αρχάς, ο υπουργός Παιδείας κατέρριψε τις αιτιάσεις περί μη επαρκούς συζήτησης επί του νομοσχεδίου, αφού κατά τα λεγόμενά του από τις 17/10/2017 είναι γνωστόν τοις πάσι το ευρύτερο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας. Επικαλέστηκε, μάλιστα, και τη διεξαγωγή ειδικής ημερίδας στην οποία πήραν μέρος ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου Σχολικών Συμβούλων. «Συμμετέχουν και πολλά στελέχη των κομμάτων σας» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, εξηγώντας πως οι ευρείς διαδικασίες διαβούλευσης δεν γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Υπάρχει μια απλή εξίσωση. Όσες περισσότερες καταστροφολογίες, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η έκφραση ¨κομματικοποίηση του κράτους¨, όσο περισσότερη συζήτηση γίνεται για άλωση της δημόσιας διοίκησης και ότι είμαστε εμμονικοί κοκ, τόσο αδιέξοδη είναι η πολιτική αυτών που τη λένε» είπε για τις κατηγορίες της ΝΔ και εξήγησε πως πρόκειται για το αντιστρόφως ανάλογο. «Αντίστροφο, δηλαδή, ότι δεν έχετε καμία πολιτική επί των ζητημάτων πέρα από το να κρατηθούν τα ¨μαγαζάκιᨻ. Τόνισε δε πως αυτό προκύπτει λόγω του ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αν και μορφωμένος», τη μόνη πρόταση που έχει αρθρώσει είναι ότι «όταν έρθουμε εμείς στα πράγματα, θα καταργήσουμε τους νόμους του Μπαλτά, του Φίλη και του Γαβρόγλου». «Είναι σοβαρή εκπαιδευτική πολιτική αυτή;» διερωτήθηκε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για την κομματική ταυτότητα του κάθε εργαζόμενου στην εκπαίδευση. «Δεν είναι αμάρτημα να είσαι κομματικό μέλος και δεν είναι αμάρτημα να μην είσαι κομματικό μέλος» επισήμανε και υπογράμμισε πως «όποιοι αντιστέκονται επειδή χαλάνε μαγαζάκια θα μας βρουν μπροστά τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter