Γαλλία: Αιγύπτιος ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο – Μπήκε στη Γαλλία από το Ντουμπάι

Γαλλία: Αιγύπτιος ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο – Μπήκε στη Γαλλία από το Ντουμπάι

Ο άνδρας ο οποίος προσπάθησε κραδαίνοντας μια ματσέτα (στρατιωτικού τύπου) να μπει στο μουσείο του Λούβρου και τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα από πυρά στρατιωτών είναι υπήκοος της Αιγύπτου και έφθασε στη Γαλλία στα τέλη του Ιανουαρίου από το Ντουμπάι, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο άνδρας που επιτέθηκε σε μια στρατιωτική περίπολο στην είσοδο του Λούβρου σήμερα το πρωί έφτασε στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με αεροπορική πτήση από το Ντουμπάι, όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο ύποπτος, “που ήταν άγνωστος στις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας”, φέρεται ότι γεννήθηκε στην Αίγυπτο και είναι ηλικίας 29 ετών, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος όταν αιτήθηκε τη χορήγηση βίζας. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους για να εξακριβώσουν την ταυτότητά του.

Μια άλλη πηγή είπε ότι το πρόσωπο που ταξίδεψε με αυτήν τη βίζα “μπήκε στη γαλλική επικράτεια στις 26 Ιανουαρίου”.

Ο δράστης επιτέθηκε με ματσέτα σε έναν στρατιώτη, στην είσοδο του Λούβρου φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπάρ”. άλλοι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Το απόγευμα αστυνομικοί ερεύνησαν ένα κτίριο σε μια οδό κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Μετά από έρευνα του κινητού τηλεφώνου του -ένα iPhone 7- που βρέθηκε στον σάκο του, δείχνει πως έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο το 1988.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε μαζί του δύο όπλα

«Τρομοκρατικού χαρακτήρα η επίθεση, δεν υπάρχει αμφιβολία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Τι είχε γίνει:

Το περιστατικό σημειώθηκε στη σκάλα που οδηγεί στον υπόγειο χώρο εισόδου στο Λούβρο.

Ο ευρύτερος χώρος του Λούβρου είχε εκκενωθεί στο Παρίσι μετά την επίθεση άνδρα με ματσέτα σε Γάλλο στρατιώτη ο οποίος απάντησε με πυρά, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Ο άνδρας φώναζε μεταξύ άλλων «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Καντό.

Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για επίθεση « απ’ ότι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», ωστόσο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στους σάκους που κρατούσε.

Περισσότερα για την επίθεση στην περιοχή του Λούβρου ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter