Γαλλία: Βίγκαν διαδηλωτές αντιμέτωποι με κρεοπώλες

Γαλλία: Βίγκαν διαδηλωτές αντιμέτωποι με κρεοπώλες

Ακτιβιστές βίγκαν οργάνωσαν σήμερα κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα, μπροστά από κρεοπωλεία στη Γαλλία για να καταγγείλουν τη «ζωοκτονία» που αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με τους ίδιους, η εκτροφή, το εμπόριο και η κατανάλωση κρέατος κι ενώ τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά πρόκλησης καταστροφών σε βιτρίνες κρεοπωλείων εντείνονται.

Το κίνημα “Boucherie Abolition”, που οργάνωσε τις εκδηλώσεις μαζί με άλλες οργανώσεις όπως το 269 Life France, καταγγέλλει το «ζωοφαγικό σύστημα». Οι ακτιβιστές αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ιεραρχία μεταξύ των ειδών, ιδίως μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων.

Στο 18ο διαμέρισμα στο Παρίσι, ο Βενσάν Ομπρί και η Αλιζέ Ντενί, μέλη του κινήματος “Boucherie Abolition” έφεραν ένα νεκρό γουρουνάκι το οποίο άφησαν μπροστά από κρεοπωλεία για λίγα λεπτά με στόχο να καταγγείλουν αυτά τα καταστήματα που «πωλούν δολοφονίες».

«Το να διαμελίζει κανείς ένα πτώμα, δεν είναι επάγγελμα» φώναζε η Αλιζέ Ντενί.

Περίπου 30 παρόμοιες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, ιδίως στην Τουλούζη.

Υπό τον φόβο να σημειωθούν επεισόδια στο πλαίσιο της ημέρας διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βόρειας Γαλλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτική εταιρεία security για να προστατεύσει τους συναδέλφους του, καθώς πολλά καταστήματα έχουν υποστεί βανδαλισμούς τους τελευταίους μήνες.

Πρόσφατα έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για βανδαλισμούς εναντίον εννέα καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και κρεοπωλεία, στην περιφέρεια της Λίλης από βίγκαν.

«Με ποιο δικαίωμα επιτρέπουμε να γεννηθεί κανείς με στόχο να πεθάνει;» διερωτήθηκε η ακτιβίστρια του “Boucherie Abolition” μπροστά από τη βιτρίνα ενός κρεοπωλείου, κρατώντας το νεκρό γουρουνάκι στα χέρια της.

Η ένταση ανέβηκε προς στιγμή, όταν ο ιδιοκτήτης βγήκε από το κατάστημα βρίζοντας τους ακτιβιστές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter