Γαλλία: Διαψεύδεται η πληροφορία ότι ανακρίνεται η Πενελόπ Φιγιόν, ακυρώνει προεκλογική επίσκεψη ο υποψήφιος για την προεδρία σύζυγος

Γαλλία: Διαψεύδεται η πληροφορία ότι ανακρίνεται η Πενελόπ Φιγιόν, ακυρώνει προεκλογική επίσκεψη ο υποψήφιος για την προεδρία σύζυγος

Δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστότοπου Mediapart δήλωσε πως η πληροφορία του ότι η σύζυγος του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για να ανακριθεί, διαψεύστηκε από δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter, ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στον Αλέν Ζιπέ, τον αντίπαλο του Φιγιόν στις προκριματικές των συντηρητικών, ο Ζιπέ θα βρίσκεται στο πλευρό του Φιγιόν αργότερα την Τετάρτη, που ο τελευταίος θα προβεί σε μια δήλωση. «Μίλησαν τηλεφωνικά το πρωί. Θα συναντηθούν το πρωί ή μπορεί να το έκαναν ήδη. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή. Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος, αφού ακύρωσε προεκλογική του επίσκεψη στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.

Η εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε στον ιστότοπό της πως ο 62χρονος υποψήφιος δέχθηκε κλήση για να καταθέσει από τους δικαστικούς, οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο. Ο δικηγόρος του Φιγιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Η αναβολή της επίσκεψης στην γεωργική έκθεση προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να καλύψουν την άφιξή του και αιφνιδίασε ακόμη και μέλη της ομάδας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter