Γαλλία: H συγκινητική εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης ζώων (Video)

Γαλλία: H συγκινητική εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης ζώων (Video)

Καθώς πλησιάζουν οι θερινές διακοπές, η γαλλική Εταιρεία Προτασίας Ζώων (SPA) άρχισε εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης ζώων αφηγούμενη αληθινές ιστορίες με το σύνθημα «Πάρα πολλά αφεντικά παίρνουν τον λάθος δρόμο, δεν υπάρχει δικαιολογία για να εγκαταλείψεις ένα ζώο!».

Σ’ ένα βίντεο που προβάλλεται από χθες και είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, ένας άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητό του με τον σκύλο του στο πίσω κάθισμα, ανάβει φλας, παίρνει την έξοδο με την επιγραφή «Εγκατάλειψη: διακοπές, μετακόμιση, παρορμητική αγορά, έλλειψη χρόνου», αφήνει τον σκύλο του στην άκρη του δρόμου και ξαναφεύγει.

«Μολονότι ζώα εγκαταλείπονται όλον τον χρόνο, η θερινή περίοδος παραμένει μια δύσκολη περίοδος για τα ζώα», υπενθυμίζει σήμερα η SPA σε μια ανακοίνωση.

Το βίντεο αυτό αφορά την αληθινή ιστορία της γάτας Καραμέλ, η οποία στην αρχή της περιόδου των διακοπών βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου μέσα στη λεκάνη με την άμμο της. Την υποδέχθηκαν στο καταφύγιο του Ρεντόν «σε πολύ κακή κατάσταση». Καθώς ήταν χτυπημένη στο ισχίο και το γόνατο, η Καραμέλ χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως και περιμένει μια καινούρια οικογένεια.

Σ’ αυτή την εθνική εκστρατεία, η SPA αφηγείται επίσης άλλες τρεις ιστορίες εγκαταλειμμένων ζώων: τις ιστορίες τριών σκύλων, του Μπισκότου, που εγκαταλείφθηκε λόγω μετακόμισης, του Πάκι, η αγορά του οποίου οφειλόταν σε παρόρμηση της στιγμής, και της Βίκι, που την εγκατέλειψαν λόγω έλλειψης χρόνου για να ασχοληθούν μαζί της.

Η SPA «καλεί τον καθέναν μας να σκεφτεί τη σχέση του με το ζώο, τις ευθύνες του και τη δέσμευσή του», αναφέροντας πως αυτά τα προσχήματα που επικαλούνται κάποιοι για να δικαιολογήσουν την εγκατάλειψη του ζώου τους «αποτελούν τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις για ζώα τα οποία δεν έχουν υιοθετηθεί υπεύθυνα».

Μέσω του #Pasdepretexte (#δενυπάρχειδικαιολογία), η SPA «ζητάει να μεταδοθεί ευρέως το μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα και να δραστηριοποιηθεί κανείς στο περιβάλλον του ώστε να αποφευχθούν η απόγνωση και ο πόνος των εγκαταλειμμένων ζώων».

Από την πλευρά της, η Νατάσα Αρί, εθελόντρια πρόεδρος της SPA, «καλεί όλους τους Γάλλους σε επιφυλακή και σε αλληλοβοήθεια ώστε να βοηθούν και να στηρίζουν αφεντικά ζώων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

«Προσανατολίζοντάς τους προς τους επαγγελματίες της SPA, είναι δυνατό να βρουν λύσεις για να αποφύγουν την τραγωδία της εγκατάλειψης», υπογραμμίζει.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, τα 63 καταφύγια της SPA έχουν περισυλλέξει 6.403 εγκαταλειμμένα ζώα, αριθμός που φανερώνει αύξηση κατά περίπου 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016 και άνοδο 35% σε σχέση με εκείνη του 2014.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017, τον βαρύτερο φόρο πληρώνουν οι γάτες, με 3.430 εγκαταλείψεις (+436 ζώα σε σχέση με το 2016). Οι ομάδες της SPA ανέλαβαν υπό την ευθύνη τους 2.973 σκύλους.

Οι γάτες είναι σχεδόν 13,5 εκατομμύρια στα γαλλικά νοικοκυριά και οι σκύλοι 7,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη FACCO-KANTAR TNS που έγινε το φθινόπωρο του 2016. Και 100.000 ζώα συντροφιάς εγκαταλείπονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την SPA.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter