Γαλλία καλεί Ιράν να αποφύγει κάθε στρατιωτική πρόκληση

Γαλλία καλεί Ιράν να αποφύγει κάθε στρατιωτική πρόκληση

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα από το Ιράν να αποφύγει κάθε «στρατιωτική πρόκληση» έπειτα από τις επιθέσεις με ρουκέτες του Ιράν από τη Συρία σε ισραηλινές θέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν.

Το εβραϊκό κράτος ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε δεκάδες ιρανικούς στόχους στη Συρία σε αντίποινα για την πρώτη απευθείας επίθεση, όπως υποστηρίζει, της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

Η Γαλλία «απαιτεί το Ιράν να απέχει από κάθε στρατιωτική πρόκληση και προειδοποιεί ενάντια σε κάθε πειρασμό για περιφερειακή ηγεμονία», τόνισε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

«Η Γαλλία εκφράζει έντονη ανησυχία έπειτα από επίθεση με στόχο ισραηλινές θέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν και επαναδιατυπώνει την ακλόνητη δέσμευσή της στην ασφάλεια του Ισραήλ και καταδικάζει κάθε απόπειρα υπονόμευσής της», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η Γαλλία «υπογραμμίζει την ανάγκη όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση εντάσεων στη Μέση Ανατολή».

«Για αυτό το λόγο (η Γαλλία) επιθυμεί να ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση με το Ιράν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η οποία θα περιλαμβάνει τις πυρηνικές του δραστηριότητες, το βαλλιστικό του πρόγραμμα και την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος, αναφορικά με την αμερικανική απόφαση αποχώρησης από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και την επιθυμία που ήδη έχει εκφράσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να εργαστεί για μια «μεγαλύτερη» συμφωνία με την Τεχεράνη.

Ο Μακρόν ζήτησε σήμερα το πρωί την «αποκλιμάκωση» μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, σύμφωνα με το Ελιζέ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter