Γαλλία: Μη αντιπροσωπευτικές οι εκλογές στη Βενεζουέλα

Γαλλία: Μη αντιπροσωπευτικές οι εκλογές στη Βενεζουέλα

Η Γαλλία εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» της μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υπογραμμίζοντας πως η ψηφοφορία «δεν ήταν αντιπροσωπευτική» και είναι πιθανό να επιδεινώσει «την πολύ σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση» που πλήττει τη χώρα.

Η εκλογή «δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική εξαιτίας των εμποδίων που τέθηκαν στη συμμετοχή πολλών κομμάτων και ηγετών της αντιπολίτευσης (…) καθώς και της μη ανεξαρτησίας του εκλογικού δικαστή και των πολυάριθμων παρατυπιών που καταγγέλθηκαν από υποψηφίους», δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αγκνές φον ντερ Μιλ.

«Το ιστορικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής επιβεβαιώνει πως μια πλειοψηφία των Βενεζουελανών δεν θεωρεί τις εκλογές νόμιμες ούτε αξιόπιστες», προσθέτει η εκπρόσωπος στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η ψηφοφορία αυτή δεν διευκολύνει την επίλυση της πολύ σοβαρής οικονομικής και πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα», εκτιμά το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και απευθύνει έκκληση για μια «πολιτική και ειρηνική λύση στην κρίση με σεβασμό στο σύνταγμα της Βενεζουέλας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter